1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KUNSTISÕPRADELE I Tallinna Biennaal jätkub täna ja nädalavahetusel sündmusterohkelt
KUNSTISÕPRADELE I Tallinna Biennaal jätkub täna ja nädalavahetusel sündmusterohkelt

KUNSTISÕPRADELE I Tallinna Biennaal jätkub täna ja nädalavahetusel sündmusterohkelt

Reedel ja nädalavahetusel on nii pealinnas kui ka kaugemal võimalik osaleda mitmetel Tallinna Biennaali sündmustel. Publikut ootavad Eesti suurima erakunstikollektsiooni uue püsiväljapaneku avamine, kaasaegse kunsti näitused ning pühapäevane kunstiturg.

Täna, 10 juulil kell 16 avatakse Tallinna Biennaali raames Viinistu kunstimuuseumi uuenenud püsinäitus, mis tutvustab Eesti suurimat erakunstikollektsiooni. Uus väljapanek eksponeerib baltisaksa pärlite ja oksjonitel hinnarekordeid teinud suurnimede kõrval ka vähemtuntumad Eesti autoreid ja kaasaegset kunsti. Viinistu kunstimuuseumi uut püsinäitust tutvustavad kohapeal Jaan Manitski, kuraatorid Mary-Ann Talvistu ja Kädi Talvoja ning kujunduse konsultant Tiit Pääsuke. Viinistu Tünnigaleriides avatakse aga täna näitus “Antarktika200”, mida tutvustab ekspeditsiooni juht Tiit Pruuli. Pileteid avamisüritusele on võimalik osta Piletilevist. Pileti hind sisaldab kohta eribussis, mis väljub Viinistule täna kell 14.30 Eesti Rahvusraamatukogu (Tõnismägi 2, Tallinn) eest ja sõidab tagasi sama päeva õhtul kell 18.00. Edaspidi pääseb näitusele suve lõpuni E-P kell 11-18, piletimüük toimub kohapeal.

Laupäeva õhtul kell 22 tähistab kurikuulsaks saanud Tallinna preemium LGBT peosari BÄM Sveta baaris Telliskivis oma neljandat sünnipäeva ja võtab Tallinna Biennaali auks Pop Art teema! Õhtu jooksul saab nagu alati näha parimaid dräg ja tantsu etteasteid ning osa võtta imelõbusast Vogue stiilis Runway võistlusest “best dressed” ja “face” kategooriates.

Pühapäeva keskpäevast saab aga kunstisõbralikult veeta aega Telliskivis kunstiturul Art by Sveta Market, kus rahvusvaheline seltskond kunstnikke ja disainereid ühendab jõud Balti Jaama Turu ägedamate tegijatega.

Lisaks on nädalavahetusel Tallinna Biennaali raames avatud Edward von Lõnguse näitus “Viimsepäeva katedraal” Ülemiste Citys, Berit-Bärbel Rebase kureeritud grupinäitus “Ahastusest ahaani!” galeriis Positiiv ja Raul Meele näitus “Tõde ja õigus: vanad” Telliskivi Loomelinnaku Väligaleriis.

2.-30. juulini esmakordselt toimuv Tallinna Biennaal on suvine kunsti suursündmus, mille raames toimub pealinnas ja lähiümbruses rohkesti eriilmelisi Eesti ja lähiriikide kunstnike loomingut tutvustavaid sündmusi – näituste avamisi, eksklusiivseid galeriituure, kohtumisi kunstnikega ja palju muud. Biennaali kava on kättesaadav aadressil tallinnabiennaal.ee ning trükituna Solarise keskuse infopunktis.

Head Uudised GoodNews