1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kunstnik Avo Keerendile avati Pirital mälestuspink
Kunstnik Avo Keerendile avati Pirital mälestuspink

Kunstnik Avo Keerendile avati Pirital mälestuspink

18. detsembril avati Avo Keerendi mälestuspink Pirita jõekalda promenaadil.

Graafik Avo Keerendi looming kuulub silmapaistva peatükina Eesti kunsti klassikasse. 1960. aastatel rajas ta kodu ja ateljee Piritale. „Nimeline pink Pirita jõekalda promenaadil on kummardus kunstnikule tema töö eest,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. „Avo Keerend oli tunnustatud graafik, aga ka aktiivne asumi liige, kes jäi Piritaga seotuks kogu eluks. Pink Pirita jõe ääres on tänupink kunstnikule ja kogukonnaliikmele,” ütles Liinat.

Poeg Eerik-Kristjan Keerend ütles mälestuspingi avamisel, et isa armastas jalutada Pirita jõe kaldal ning on siit kogunud loometööks rikkalikult inspiratsiooni.

Avo Keerend (1920–2012) oli loominguliselt tegus elu lõpuni. Valminud kunstitöid on ligi 3000. Ta on osalenud arvukatel näitustel Eestis ja välismaal, tema töid on muuseumikogudes üle maailma. Kunstniku varasem laad hõlmab figuraalseid kompositsioone ja natüürmorte. 1960. aastatel jõudis ta geomeetrilis-abstraktse vormikeeleni, mis sai peamiseks loomelaadiks.

Avo Keerendit on tunnustatud paljude preemiatega, sh Kristjan Raua aastapreemiaga ja ta on pälvinud Eduard Wiiralti auhinna elutöö eest, samuti on talle annetatud Valgetähe IV klassi teenetemärk.

Head Uudised GoodNews