1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuripeegel
  4. KUNSTNIK SELGITAB! Misha mälestuseks – May Day
KUNSTNIK SELGITAB! Misha mälestuseks – May Day

KUNSTNIK SELGITAB! Misha mälestuseks – May Day

See teos oli väljas skulptori, graafiku ja performance-kunstniku Al Paldroki (kunstnikunimega Anonymous Boh) hiljuti Tallinnas Fahle galeriis olnud näitusel „Visuaaluniversum“.

„Seda võib nimetada kui „Berlin Performe Union“. See on Kreuzbergis, kus igal May Day-l (1.mail) koguneb kokku miljon inimest ja tavaline lõpp on politsei ja punkarite vägivaldsete võitlustega. Päevasel ajal on kõik seal sõbralikult koos ja teevad kunsti,“ ütleb Al Paldrok Berliini piirkonna kohta, mis on olnud üks tema kunstitegemise paiku – kosmopoliidina tegutseb ta üle maailma, kuu alguses avas ta rahvusvahelise näituse Los Angeleses.

Teose kohta lisab ta: „Siin on Misha, kes suri eelmisel aastal ajukasvajasse. Tema oli meie Berliini liider. Ta oli revolutsiooniline, kirglik, andekas, tahtmist täis. Siin on ka politseiautod ja fašistid, kelle vastu Misha võitles. Ta tolereeris kõiki teisiti tegutsevaid ja mõtlevaid, tegin selle pildi tema mälestuseks. Mul oli väga suur õnn teda tunda ja temaga koos kunsti teha. Siin on kõik meie ülemaailmsed loomingulised inimesed.“

Aita Nurga Toimetaja