1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. KÜÜNLAÜMBRISTE JAHT! Kuusakoski premeeris tublimaid küünlaümbriste kogujaid
KÜÜNLAÜMBRISTE JAHT! Kuusakoski premeeris tublimaid küünlaümbriste kogujaid

KÜÜNLAÜMBRISTE JAHT! Kuusakoski premeeris tublimaid küünlaümbriste kogujaid

Kuusakoski premeeris tublimaid küünlaümbriste kogujaid2Eile tunnustas Eesti suurim jäätmekäitleja Kuusakoski alumiiniumist küünlaümbriste võistluse “Küünlaümbriste jahi” tublimaid osalejaid. Kolme kuu jooksul koguti kokku ligi 1,5 miljoni küünlaümbrist, mille kogukaal ulatub kahe tonnini.

Peaauhinna, priipääsme KalevSpa veekeskusesse pälvisid Merivälja Kooli 2.b klass ja Ristiku Põhikooli 6. klass. 15 ja suurema õpilaste arvuga klasside arvestuses võitjaks tulnud Merivälja Kooli õpilased kogusid 25 706 ümbrist, mis ületab eelmise aasta võitja, Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi tulemust ligi 10 000 võrra.

Kuni 15 õpilasega ehk väiksemate klasside arvestuse võitja Ristiku Põhikooli õpilaste kogutulemuseks jäi 13 678 küünlaümbrist. Parima üksikkoguja tiitli pälvis Carmen Marie Merivälja Kooli 2.b klassist, kelle lõpptulemuseks oli 17 250 ümbrist.

Kuusakoski premeeris tublimaid küünlaümbriste kogujaid3Kampaania korraldaja Mari-Liis Kallismaa sõnul olid nii õpilased kui ka õpetajad ülimalt usinad. “Ootasime sel korral tulemust umbes 800 000 ümbrise kanti, kuid meie õpilased on nii tublid, et suutsid kokku koguda ligi 1,5 miljonit ümbrist. Eesti koolinoored näitavad, et kui võimalus antakse, ollakse väga keskkonnateadlikud ja -säästlikud,” ütles Kallismaa.

AS Kuusakoski juhatuse esimehe Kuldar Suitsu sõnul saab õpilaste kogutud küünlaümbrised saata ümbertöötlemisse, mille järel saab alumiiniumi kasutada nii lennukiehituses kui ka pakenditeks. “Kogutud ümbrised pressitakse pakkideks ning saadetakse konteineritega Hiinas asuvatesse tehastesse, kus alumiinium üles sulatatakse ning suunatakse uuesti tootmisse. Taaskasutatav alumiinium säästab kümneid kordi rohkem energiat kui maapõuest alumiiniummaagi ammutamine ehk Eesti koolinoored panustavad suurel määral keskkonnasõbralikku käitumisse,” sõnas Suits.

Kuusakoski premeeris tublimaid küünlaümbriste kogujaid4Keskkonnavõistlust korraldati sel aastal teist korda ning selle eesmärgiks on edendada noorte seas keskkonnasäästlikku käitumist ja näidata taaskasutuse vajalikkust. KalevSpa, NUKU, Eesti Vabaõhumuuseumi, Teletorni, KLG ja Unileveri toetusel korraldatud “Küünlaümbriste jaht” saavutas kooliõpilaste seas sel korral veelgi suurema populaarsuse – nii osalejate arv kui ka kogutud küünlaümbrised kasvasid märkimisväärselt.

Järgmine “Küünlaümbriste jaht” on plaanis korraldada ka järgmisel, 2015/2016 õppeaastal.

Head Uudised GoodNews