1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Laupäevast on Valga muuseumi saalid vahakujude päralt
Laupäevast on Valga muuseumi saalid vahakujude päralt

Laupäevast on Valga muuseumi saalid vahakujude päralt

Alates 29. veebruarist kuni märtsi lõpuni esitleb Valga Muuseum näitusel “Maailma ajalugu vahakujudes” üht esinduslikumat vahakujude kollektsiooni Euroopas.

Väljapaneku pärliks on Sandro Botticelli kuulsa maali „Venuse sünd” eeskujul loodud kompositsioon, millel on kujutatud jumalanna Venuse müstilist sündi merevahust. Kõrvuti Venusega saab näha Vana-Kreeka jumalannat Athenat.

Külastajatele on välja pandud ligemale 40 kuju, kusjuures vaatamist on nii täisealistele kui ka lastele. Ekspositsioon on jaotatud erinevatesse sektsioonidesse: ajaloolised isikud, suured kirjanikud ja kunstnikud, populaarsed näitlejad ja muusikud ning lastefilmide ja multifilmide kangelased.

Näitusel avaneb harukordne võimalus näha oma silmaga elusuuruses kunstiajaloo eliiti kuuluvaid suurkujusid: Michelangelo, Leonardo da Vinci, Salvador Dali jt.

Lastesektsioon esitleb rikkalikku kollektsiooni multifilmide kangelastest. Filmist „Jääaeg” saab näha legendaarset oravat ja laisklooma, samuti filmist „Kariibi mere piraadid” kapten Jack Sparrow’d (Johnny Depp) ja piraatide kuningannat Elizabeth Swanni (Keira Knightley).

„Esinduslik vahakujude kollektsioon ei ole mitte ainult meelelahutuslik üritus, see ka harib publikut,” märgib näituse kuraator Armen Arutjunjan. „Kõik figuurid on valmistatud Euroopa selle ala juhtivate meistrite poolt. Oma töös kasutasid nad ainult ajalooliselt usaldusväärseid andmeid ja materjale. Erilist tähelepanu on pööratud ajalooliste isikute kostüümidele.”

Head Uudised GoodNews