1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. LHV uue heliloomingu auhinna nominentide sekka valiti Maria Faust ja Tõnu Kõrvits
LHV uue heliloomingu auhinna nominentide sekka valiti Maria Faust ja Tõnu Kõrvits

LHV uue heliloomingu auhinna nominentide sekka valiti Maria Faust ja Tõnu Kõrvits

Selgunud on “LHV uue heliloomingu au-tasu 2021” nominendid, milleks on kümme 2020. aastal valminud heliteost.

Žürii valis välja nominendid: Maria Faust “Maarja missa”, Madli Marje Gildemann “Three Studies”, Doris Hallmägi “You Will Hear Thunder”, Liisa Hirsch “Us… and Them…”, Lauri Jõeleht “Chant Harmonique”, Tatjana Kozlova-Johannes “Juures”, Tõnu Kõrvits “Kuuvalgusele”, Rasmus Puur “Viiulikontsert”, Timo Steiner ja Sander Mölder “Kuldne tempel” ja Arash Yazdani “Hommage à Georg Friedrich Haas”.

Žürii esinaise Tiia Tedre sõnul oli aasta 2020 heliloojatele väga keeruline, muusikaelu ju praktiliselt seiskus. „Seda toredam, et esiettekande sai siiski palju uusi eripalgelisi ja kõrgel tasemel teoseid. Konkursile esitatud helitööde hulgas oli nii ulatuslikke lavamuusika oopusi kui ka mitmesuguseid kammer- ja elektroonikapalu. Mul on hea meel, et nominentide nimekiri sai nii esinduslik ja selles on kõrvuti noored ja staažikad muusikaloojad,“ ütles Teder.

Tänavu osales konkursil rekordiliselt 52 teost 42 heliloojalt. Kandidaate esitasid nii üksikisikud, muusikakollektiivid kui ka muusikaorganisatsioonid.

Žüriisse kuuluvad Tiia Teder (Klassikaraadio), Helena Tulve (Eesti Muusika Päevad, Eesti Heliloojate Liit), Kerri Kotta (Eesti Muusikateaduse Selts), Iris Oja (metsosopran), Kristiina Poska (dirigent) ja Tarmo Johannes (flötist).

Nominente tutvustab Klassikaraadio saade “Nyyd-muusika” 6., 13. ja 20. aprillil. Võitja kuulutatakse välja 30. aprillil festivalil Eesti Muusika Päevad & Balti Muusika Päevad.

Head Uudised GoodNews