1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Liina Kersna: vaatame alushariduse seaduse eelnõu koos partneritega põhjalikult üle
Liina Kersna: vaatame alushariduse seaduse eelnõu koos partneritega põhjalikult üle

Liina Kersna: vaatame alushariduse seaduse eelnõu koos partneritega põhjalikult üle

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna kohtus esmaspäeval alushariduse ühendustega, et rääkida alushariduse seaduse eelnõust ning tutvuda lasteaedade ja hoidude elukorraldusega koroonaviiruse leviku tingimustes.

„Lasteaedade ja -hoidude töötajad on teinud keerulistes oludes kogu kriisi kestel kõik selleks, et meie lapsed oleks hoitud ja vanemad saaksid käia tööl. Olen väga tänulik selle suure panuse eest, mis tagab ühiskonna toimimise,“ sõnas minister.

„Esialgse ajakava järgi pidi uus alushariduse seadus jõustuma tänavu sügisel. Praegustes oludes on aga mõistlik seaduse koostamise aega pikendada ja anda kõigile osapooltele rohkem aega, et üheskoos jõuda parimate lahendusteni,“ rääkis Kersna. „Meie kõigi ühine eesmärk on läbi arutelude jõuda seaduseni, mis tagaks peredele võrdsed võimalused teenuse saamiseks ning ei piiraks samal ajal valikuvabadust,“ lisas ta.

Minister selgitas, et käes on väga sobiv hetk selleks, et eelnõu veel põhjalikult üle vaadata: 20. jaanuaril lõppenud eelnõu kooskõlastusringil sai ministeerium hea ülevaate uue seadusega seonduvatest murekohtadest ning palju sisukaid ettepanekuid.

Järgmises etapis toimuvad kohtumised ettepanekuid esitanud organisatsioonidega, muudatusettepanekute menetlemine, eelnõu väljatöötamine ning seaduseelnõu ja seletuskirja teksti redigeerimine.

Uue ajakava järgi toimub sügisel täiendav kooskõlastusring, kus kõik partnerid saavad esitada oma kommentaarid uuenenud eelnõu tekstile. Pärast kooskõlastusringi esitakse eelnõu valitsusele.

Kohtumisel osalesid Eesti Alushariduse Juhtide ühenduse, Eesti Lasteaednike Liidu ja Eesti Lastehoidude Liidu esindajad.

Head Uudised GoodNews