1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Linnaorienteerumine “Tallinna puud ja puuded” tõi erivajadusega inimesed Kadrioru parki loodust avastama
Linnaorienteerumine “Tallinna puud ja puuded” tõi erivajadusega inimesed Kadrioru parki loodust avastama

Linnaorienteerumine “Tallinna puud ja puuded” tõi erivajadusega inimesed Kadrioru parki loodust avastama

Esmaspäeval toimus Kadrioru pargis linnaorienteerumine „Tallinna puud ja puuded”, kuhu Eesti Loodusmuuseum kutsus osalema teiste orienteerumishuviliste kõrvale erivajadustega inimesed. Kokku registreerus kuuskümend gruppi ja üksikosalejat, kes hoolimata vimkasid viskavast ilmast toredalt aega veetsid.

Ürituse eesmärk oli kaasata linnaorienteerumisele ka puudega inimesed, kes soovisid ja suutsid nautida orienteerumist ja värskes õhus liikumist, saatjaga või omapäi, ratasroolis, karkudel või mistahes abivahendiga. Kohale tulnud orienteerumishuvilised avastasid arvukalt laugeid maastikke ja võtsid punkte ka ligipääsetavatest kohtadest. Kõik soovijad said oma võimete piires linnaorienteerumises kaasa lüüa ega olnud kõrvale jäetud.

Ürituse eesmärk oli kaasata linnaorienteerumisele ka puudega inimesed, kes soovisid ja suutsid nautida orienteerumist ja värskes õhus liikumist, saatjaga või omapäi, ratasroolis, karkudel või mistahes abivahendiga.

„Meie mõte oli näidata, et loodus ei ole midagi, kuhu spetsiaalselt minna, vaid see on igapäevaselt meie ümber ka linnakeskkonnas ning kõigile ligipääsetav sõltumata sellest, kuidas me liigume, näeme või kuuleme,” ütles Eesti Loodusmuuseumi direktor Heidi Jõks „Nii suur huvi selle ürituse vastu oli meilegi tore üllatus. Järelikult tuleb tõesti kaaluda sündmuse taaskordamist,“ lisas ta.

Meie mõte oli näidata, et loodus ei ole midagi, kuhu spetsiaalselt minna, vaid see on igapäevaselt meie ümber ka linnakeskkonnas ning kõigile ligipääsetav sõltumata sellest, kuidas me liigume, näeme või kuuleme.

Üritust toetasid linnaorienteerumine ja orienteerumise neljapäevakud. Kohal oli ka viipekeeletõlk.

Rajameister Marko Süld kiitis agaraid osavõtjaid: “Kõik liiguvad, kuidas saavad, ja on võrdsed, mingit vahet ei meie ei tee.” Ta lisas, et liit on valmis ka tulevikus erivajadustega inimestele orienteerumist korraldama.

Hoolimata äikesevihmast tõdes rõõmsameelne osaleja Laura, et orienteerumiseks oli valitud väga ilus koht ning rada oli tõesti paindlik. “Vihmast hoolimata oli väga tore!” ütles ta.

Eesti Loodusmuuseum tänab kõiki osalejaid ja vabatahtlikke ja ootab avastama linnalooduse näitust “Puudega linn”!

Head Uudised GoodNews