1. Avaleht
  2. Loomad
  3. LOOMADE HEAKS I Loomus toetab Soome loomakaitseorganisatsioonide püüdlusi peatada metsloomade tapmise võistlus
LOOMADE HEAKS I Loomus toetab Soome loomakaitseorganisatsioonide püüdlusi peatada metsloomade tapmise võistlus

LOOMADE HEAKS I Loomus toetab Soome loomakaitseorganisatsioonide püüdlusi peatada metsloomade tapmise võistlus

Sel nädalavahetusel toimub Soomes Kainuu maakonnas jahivõistlus, kus jahimeeste eesmärk on tappa võimalikult palju väikekiskjaid. Iga tapetud looma eest saab jahimees ühe punkti ning võitjameeskond saab auhinnaks meeneid ja karu pildistamise retke paketi. Liigid, keda tapma kutsutakse, on rebane, kährik, naarits, nugis ja mäger.

Soome loomakaitseorganisatsioonid Luonto-Liiton susiryhmä, Animalia, SEY ja Oikeutta eläimille kutsuvad üles korraldajatel üritust tühistama ning ka kõigil teistel oma vastuseisu sellele üritusele üles näitama. Loomus toetab Soome kolleegide püüdlusi ja koostas ka omalt poolt pöördumise tapmisvõitluse korraldajale.

  • Tegemist on moraalselt vastuvõetamatu üritusega ja sellisel sügavalt ebaeetilisel meelelahutusel ei ole kaasaegses ühiskonnas kohta. Igal loomal on õigus elule ja loomade sellist kohtlemist ei tohiks tolereerida. Kõiki, kes soovivad näidata oma vastumeelsust metsloomade tapmise võistlusele, kutsutakse jagama infot sotsiaalmeedias, kontakteeruma korraldajatega (Jarmon Eräpalvelu: posti@erapalvelu.net) või alla kirjutama vastavale petitsioonile.
Head Uudised GoodNews