1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Lugemisprogrammis “Suvi raamatuga” osales ligi 1000 last
Lugemisprogrammis “Suvi raamatuga” osales ligi 1000 last

Lugemisprogrammis “Suvi raamatuga” osales ligi 1000 last

Tallinna Keskraamatukogu tänavune suvine laste lugemisprogramm toimus 22. korda ning ületas eelmise aasta rekordi 300 osalejaga – osales ligi 1000 last. Lisaks raamatute lugemisele said lapsed kultuuririkkuse aasta puhul täita põnevaid ja harivaid kultuuriülesandeid.

Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Lugemisvara programmis osalemiseks said lapsed valida nii raamatukogust, e-raamatukogudest kui ka koduselt raamaturiiulilt. Raamatute valikul aitas lapsi raamatukoguhoidjate soovitusnimekiri, mis sisaldas 37 erineva riigi autori teoseid. Kolme kuu jooksul loeti kokku 3300 raamatut ja lahendati ligi 2400 kultuuriülesannet. Kõige edukam oli 9-aastane Sofia, kes andis tagasisidet 47 loetud raamatule.

Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Kõige rohkem lugesid lapsed kriminaalse sisuga sarju: esikolmikus olid rootslaste Martin Widmarki ja Helena Willise “LasseMaia detektiivibüroo”, norralaste Hans Jørgen Sandnesi ja Jørn Lier Horsti “Detektiivibüroo nr 2” ja leedu autori Lina Žutautė sari “Kake Make …”. Eesti autoritest osutusid sel suvel enim loetuks Ilmar Tomuski lasteraamatud, nt Kribu ja Krabu kriminaalsed lood, Anti Saare Pärdi lood ning Helle Kirsi ja Pusa “Tähtsad täpid”.

Foto: Tallinna Keskraamatukogu

24. augustil toimus Tallinna Kergejõustikuhallis laste lugemisprogrammi “Suvi raamatuga” pidulik lõpuüritus. Põnevat tsirkuseshowd oli kutsutud vaatama ja kaasa elama 327 lõpetajat, kel õnnestus programmis vähemalt 10 raamatu läbilugemine ja/või kultuuriülesande täitmine.

  • Täpsema ülevaate lugemisprogrammist leiab Tallinna Keskraamatukogu  Lastelehelt.
Monika Kuzmina Hea sõna saadik, GoodNews looja ja meediapartner