1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuripeegel
  4. Luulesuvel ehk ANTISUVETEATRIS saab kuulata luuleesinemisi Eesti ja välismaa kirjameistritelt
Luulesuvel ehk ANTISUVETEATRIS saab kuulata luuleesinemisi Eesti ja välismaa kirjameistritelt

Luulesuvel ehk ANTISUVETEATRIS saab kuulata luuleesinemisi Eesti ja välismaa kirjameistritelt

Luulesuvi ehk ANTISUVETEATER – Jürgen Rooste koostatud programm sisaldab kohtumisõhtuid ja luuleesinemisi Eesti nimekatelt kirjameistritelt ja välismaa füüsilise poeesia esindajatelt. Koos Diverse Universe Performance festivaliga toimuv üritustesari leiab aset Pärnu Loovlinnakus. Eraldi luulesuve jaoks lavastatakse kogu suve kestev ANTISUVETEATER.

Ajal, mil eestlased on kuumal suvel hullud teatri järgi, kus mütatakse ajaloolistel radadel ja seiklusjuttudes, lastakse rahvalikku loba ja pakutakse grillprae ja õlle kõrvale õdusalt meelelahutust, siis Antisuveteater viib inimesed oma pääluu ja hinge sisse eksimatkale, ei tee lohutavalt-liigutavalt pai, vaid pakub nii intellektuaalset kui ka emotsionaalset väljakutset.

Foto: Kalev Lilleorg

Viidingu-Rätsepa kunagisest kabareelikust maneerist ja lavakavadest ning Cabaret Interruptuse luuleteatri vaimust inspiratsiooni ammutav Antisuveteater käsku ühendab endas lavalisi-muusikalisi-tekstuaalseid vorme, autorid esitavad ise oma tekste vaheldumisi ja koos muusikaga, dialoogis, narratiivselt.

Uuritakse inimese vastutust, vastutusvõimet, kohustust ja käsku tänases maailmas, inimeseks olemise viise, kõlblust, tabusid.
Vormid ja meeleolud vahelduvad lavahuumorist sürrealistliku kabareeni, kõrtsilaulust friidžässini.

  • Esinesid Roberto Sifuentes ja Joseph Ravens (Chicago), Antibody Corporation (Chicago), Artemis Beasts (New York), patsifismlik “RIDI – Resist International Defence Industry” – Peter Rosvik ja Kaisa Luukkonen; Jürgen Rooste, Mari-Liis Müürsepp, Artur Rinne, Karl-Martin Sinijärv, Maarja Kangro ja Jaak Känd Lääneranniku Poeetidest.
  • 5. augustil on tulemas Pärnu Loovlinnakus AnarchoArtLab – New Yorgi anarhistid eesotsas Amy Gillian Wilsoni ja Brasiiliast pärit Adriana Varella ja ansambel “Rooluulein”: Indrek Palu, Leonora Palu, Roomet Jakapi, Jaan Malin.
    Punki lisab sündmusele ansambel Kurjam koos Piret Siguse videoanimatsioonidega.

GALERII: KALEV LILLEORG

Head Uudised GoodNews