1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuripeegel
  4. GALERII I Pärnus toimus Diverse Universe Performance Festival Vol. 2 „Defibrillator“
GALERII I Pärnus toimus Diverse Universe Performance Festival Vol. 2 „Defibrillator“

GALERII I Pärnus toimus Diverse Universe Performance Festival Vol. 2 „Defibrillator“

Kolmapäeval, 19. juulil toimus Pärnus Wunderbaaris Diverse Universe Performance Festival Vol. 2 „Defibrillator“. Defibrillaator (eesti keeles tuntud ka kui elektrišoki aparaat) on elustamisaparaat, mida kasutatakse inimese elustamiseks südame äkksurma korral.

Sündmusel esinesid kuraator ja kunstnik Joseph Ravens (USA), äsja Põhja -Ameerika digitaaltantsu auhinna saanud Antibody Corporation Chicagost, koosseisus Adam Rose ja April Lynn ning New Yorgi loomakaitsjatest kollektiiv Artemis Beasts – Vilma Dulpantier ja Shelly Voorhees. Artemis Beasts on multimeediakunstnikud ja aktivistid, kes loovad antropomorfseid hübriide, et teadvustada ühiskonnas teadlikkust liigilisest mitmekesisusest ja loodushoiust.

Foto: Peter Rosvik

Kasutades omatehtud loomamaske ja asetades tööstuslikud skulptuurid loodulikele naisekehadele, saavad neist antropomorfsed olendid – pooleldi inimesed, pooleldi loomad. Protsessi käigus muutunud nägemise, õhupuuduse ja piiratud liikumisega kujutavad nad ette, kuidas on olla inimkasutuses oleva agraartööstuse loomade asemel.

Nende kunsti juhib vastastikuse seotuse idee. Nähtamatute nööride abil on inimesed looduse, loomade ja universumiga seotud ühte eetilises väljas. Me kõik oleme üks, mõjutades üksteist. Sageli peegeldab loomade õigusi toetav etenduskunst ka inimõigusi.

Kõik kunstnikud osalevad sel aastal Loovlinnaku loomeresidentuuris, kus nad jätavad Pärnusse ka füüsilise jalajälje – installatsiooni Loovlinnaku skulptuuriparki.

  • Loovlinnaku tegevuskunstiprogramm kulmineerub 5. augustil In Graafika festivali avamisralli ja Nn Grata 25 festivaliga, kus kell 14.00 Pärnu Raekoja Al Paldroki graafikanäitusega avatakse kuni südaööni kestev näituste, aktsioonide ja kontsertide jada.

GALERII: PETER ROSVIK

Head Uudised GoodNews