1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Maaelu Edendamise Sihtasutus pakub Ukraina kriisi laenukäendust kuni 2023. aasta lõpuni
Maaelu Edendamise Sihtasutus pakub Ukraina kriisi laenukäendust kuni 2023. aasta lõpuni

Maaelu Edendamise Sihtasutus pakub Ukraina kriisi laenukäendust kuni 2023. aasta lõpuni

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) laenukäenduse meetme „Ukraina kriisi laenukäendus väikese ja keskmise suurusega ettevõtjatele (sh mikroettevõtjatele) ning suurettevõtjatele“ kehtivuse tähtaeg pikeneb kuni 31.12.2023. Soodustingimustel pakutava Ukraina kriisi laenukäenduse eesmärk on võimaldada Ukraina kriisist mõjutatud ettevõtjatele juurdepääs käibevahenditele. Laenukäendust saavad taotleda põllumajandussaaduste esmatootjad, kalandus- ja vesiviljelusettevõtjad ning neid ühendavad esindusorganisatsioonid.

„Kahjuks pole sõda lõppenud ja see hoiab jätkuvalt paljude tarvikute ja energiakandjate hinnad üleval. See põhjustab ettevõtjatele täiendavate käibelaenude võtmist, milleks ei pruugi enam tagatisi jätkuda. Soodustingimustel käendus aitab seda probleemi leevendada,“ rääkis MES-i juhatuse liige Meelis Annus.

Laenule käenduse saamiseks tuleb esmalt pöörduda panga poole. Konkreetsele laenule vajaliku käenduse ulatuse otsustab panga esindaja. Käenduse saamiseks esitab laenuandja MES-ile vormikohase käenduse taotluse. Sihtasutusel on koostöölepped enamike Eestis tegutsevate krediidi- ja finantseerimisasutustega.

  • Täpsem info tingimuste kohta on leitav kodulehelt www.mes.ee.
Head Uudised GoodNews