1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Maailmakoristuspäevaga võib üks kool võita Eesti popstaaride kontserdi
Maailmakoristuspäevaga võib üks kool võita Eesti popstaaride kontserdi

Maailmakoristuspäevaga võib üks kool võita Eesti popstaaride kontserdi

Puhta maailma saadikud Nublu, NOËP ja Kristel Aaslaid kutsuvad Eesti õpilasi 21. septembril koristama ja tarbimisharjumusi muutma.

Koristamise peaauhinnaks on võimalus võita nende artistide ainulaadne ühiskontsert. Loosis osalemiseks peab koolist tulema koristama vähemalt 10 protsenti õpilastest. Koristada võib 16.-23. septembrini.

“Maailmakoristuspäev on üks väga konkreetse ja käegakatsutava eesmärgiga ettevõtmine, millel on reaalne mõju nii keskkonnale kui ka teadlikkuse levimisele,” sõnab NOËP ehk Andres Kõpper. “Olen enda tarbimist vähendanud, sealhulgas üritanud vältida ühekordsete plasttoodete kasutamist, sorteerinud prügi ja püüdnud nende väikeste tarbimisharjumuste suunas ka teiste inimeste tähelepanu juhtida.”

“Kui selliste ettevõtmistega meie väike Eesti kasvõi natukene puhtamaks saab, oleme õigel teel! Noored on uute teadmiste ja harjumuste suhtes reeglina vastuvõtlikumad kui vanem generatsioon, mistõttu on kõige mõistlikum uue mõtteviisi juurutamiseks läheneda just neile,” tõdeb Nublu.

Kristel Aaslaid paneb eestlastele südamele, et kuigi meie planeedil on praegu veel palju kauneid paiku, siis meie mõtlematuse ja ahnuse tõttu on see kiirelt kadumas. “Ei ole vaja olla täiuslik, on vaja kuskilt pihta hakata!” ärgitab ta prügi tarbimist vähendama. “Tihti proovin jalutades silma jäänud prügi prügikasti viia, kui õnnestub. Samuti olen kilekottide kasutamise jätnud maha, küll mõnede apsudega. Kasutan pigem korduvkasutatavat joogipudelit ja võtan kodust topsiga kohvi või tee kaasa, kui meelde jääb. Väikesed sammud küll, kuid iga väiksemgi annab igal juhul suurema hüppe edasi kui paigalseis.”

“Nagu president Kersti Kaljulaidki koolialguse kõnes ütles, on Eesti noored PISA testide järgi maailma tipus ja nende arusaam maailma funktsioneerimisest suurepärane. See on ka põhjuseks, miks meie tiim usub jäägitult, et muutus tõesti algab noortest. Tulevik on noorte kätes sõna kõige otsesemast mõttes,” toonitab ka koristuspäeva eestvedaja Mart Normet. “On selge, et me ei saa enam niimoodi edasi elada, nagu me seni oleme elanud. Aga maailma ei saa muuta sellest vaid rääkides. Ja see, et muutus tuleb, on fakt!”

Head Uudised GoodNews