1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Maarjamäel peetakse laupäeval laata
Maarjamäel peetakse laupäeval laata

Maarjamäel peetakse laupäeval laata

Juubelihõnguline 10. Maarjamäe laat avaneb täies hiilguses juba sel laupäeval.

“Maarjamäe laat toimub juba 10. korda. Alguse sai laat kirbuturu moodi üritusest, kuid on nüüdseks kasvanud mõnusaks omanäoliseks kauplemis- ja meelelahutuspäevaks koos sinna juurde kuuluva laadakülastajate suhtlemisega,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Ta lisas, et kogukonnale mõeldud ettevõtmisest on arenenud üritus, mida külastavad peale kohalike paljud tallinlased ja inimesed üle Eesti ning kaugemaltki.

Laupäeval täitub Urva tänav Maarjamäel meluga neljaks tunniks: alustatakse hommikul kell 11 ja  lõpetatakse kell 15. Päevajuhid on traditsiooniliselt Raimo Aas ja Peeter Oja. Kohale tulevad vanad tuttavad rull- ja iluuisuklubi Foks, džuudoklubi Ookam, lasteteater. Plaanis on ka oksjon ja autotõmbamine. Esineb rahva lemmik Erich Krieger nagu igal aastal.

Laadalt saab osta nii köögivilja, kodust sinki ja leivatooteid. Kel magusaisu suur, saab osta jäätist, suhkruvatti ja mett.

Maarjamäe seltsi esindaja Randel Nava sõnul on oodata müüjate-ostlejate rekordit. “Müüjaid on registreerunud juba üle viiekümne ja ilmselt tuleb neid veel juurde, sest registreeruda saab 27. augusti õhtuni,” sõnas Nava.

Traditsiooniliselt on laadal kohal ka Pirita linnaosa valitsuse esindus. “Me küll kauplema ei hakka, aga kutsume Maarjamäe rahvast arutama selle kandi plaanide ja probleemide ning Pirita tuleviku üle ning kõik külastajad saavad meie juures suu maguseks,” sõnas linnaosavanem.

Selleks, et veenduda, mida huvitavat veel Urva tänaval näha on, tuleb laupäeval Maarjamäele minna.

Head Uudised GoodNews