1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MÄRKA JA TUNNUSTA VABATAHTLIKKE! Lääne-Virumaa maavanem kiidab rahvusvahelise vabatahtlike päeval kõiki tegijaid
MÄRKA JA TUNNUSTA VABATAHTLIKKE! Lääne-Virumaa maavanem kiidab rahvusvahelise vabatahtlike päeval kõiki tegijaid

MÄRKA JA TUNNUSTA VABATAHTLIKKE! Lääne-Virumaa maavanem kiidab rahvusvahelise vabatahtlike päeval kõiki tegijaid

Maavanem Marko Torm tõmbab vajadusel selga ka päästjate rõivad
Maavanem Marko Torm tõmbab vajadusel selga ka päästjate rõivad

5. detsembril tähistatakse ülemaailmselt rahvusvahelist vabatahtlike päeva. Sel päeval kutsub maavanem Marko Torm tunnustama ja märkama kõiki vabatahtlikke.

„Maavanemana tunnen ma uhkust, et Lääne-Virumaal on üha enam neid, kelle mõtted ja teod ei edenda mitte nende isiklikku heaolu, vaid kelle vabatahtlik panus teeb meid kõiki inimestena rikkamaks ja paremaks,“ ütles Lääne-Viru maavanem Marko Torm.

Maavanem kinnitas uhkusega, et Lääne-Virumaal on tublid vabatahtlikud ning ta on tänulik neile, et nad olemas on. „Olgu tegu vabatahtlikega kaitseliidus, päästes, punases ristis, politseis või sotsiaalvaldkonnas – kogukonna turvalisust ja ühist heaolu kõrgelt hindavad inimesed on imetlusväärsed. Need on inimesed, kes pühendavad oma aega ja energiat tervema ja turvalisema elukeskkonna hüvanguks,“ lisas maavanem Torm. Ta märkis, et tunnustab eelkõige ka vabatahtlikke algatajaid, kes on välja pakkunud mõne idee, uue tegevuse või lahenduse maakonnas ning selle ka ellu viinud.

Maavanem Torm, kes vabatahtlikuna tegutseb Kaitseliidus ja Toidupangas, leiab, et vabatahtlik tegevus pakub vaheldust igapäevaelule, võimaldab omandada uusi kogemusi ja teadmisi ning loob võimaluse ennast ka erinevates olukordades proovile panna. Samas märgib maavanem, et vabatahtlus on midagi sellist, mida ei saa inimesele peale sundida.

5. detsember on rahvusvaheline vabatahtlike päev, mida tähistavad vabatahtlikud üle kogu maailma. Rahvusvahelise vabatahtlike päeva kuulutas ÜRO Peaassamblee välja 1985. aastal. Vabatahtlike päeva eesmärk on juhtida tähelepanu vabatahtlike panusele ühiskonnas ning vabatahtliku töö olulisele rollile kodanikeühiskonna arengus.

Head Uudised GoodNews