1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Marko Mihkelson osaleb 22 riigi väliskomisjonide juhtide ühisvisiidil Ukrainasse
Marko Mihkelson osaleb 22 riigi väliskomisjonide juhtide ühisvisiidil Ukrainasse

Marko Mihkelson osaleb 22 riigi väliskomisjonide juhtide ühisvisiidil Ukrainasse

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson osaleb täna ja homme 22 riigi väliskomisjonide juhtide ühisvisiidil Ukrainasse, et avaldada Venemaa täiemahulise sissetungi teisel aastapäeval Ukrainale kindlat ja jätkuvat toetust.

Kohtumistel parlamendi ja valitsuse liikmetega arutatakse olukorda lahinguväljal ning vajaliku abiga jätkamist, et aidata Ukrainal saavutada agressioonisõda pidava Venemaa üle strateegiline võit. Samuti räägitakse kohtumistel Venemaale edasise surve avaldamise võimalustest ja Venemaa vastutusele võtmisest nii sõjakuritegude, agressioonikuriteo kui ka kahjude tekitamise eest Ukrainas.

Rahvusvaheline delegatsioon kohtub Kiievis Ülemraada esimehe Ruslan Stefantšuki, parlamendikomisjonide juhtide ja ombudsmaniga ning külastab Ülemraada istungit. Samuti on neil plaanis kohtumised Euroopa ja euroatlandi integratsiooni asepeaministri Olha Stefanišõna, Ukraina ülesehitamise asepeaministri Oleksandr Kubrakovi, kaitseministri Rustem Umerovi ja relvajõudude esindajatega. Väliskomisjonide juhid osalevad ka Kiievis toimuval Jalta Euroopa Strateegia foorumil ning kohtuvad Valgevene demokraatlike jõudude esindajatega.

Visiidil osalevad Austria, Belgia, Bulgaaria, Eesti, Hispaania, Hollandi, Horvaatia, Iirimaa, Islandi, Itaalia, Kanada, Kreeka, Leedu, Luksemburgi, Läti, Moldova, Poola, Prantsusmaa, Saksamaa, Taani, Tšehhi ja Ühendkuningriigi parlamendi väliskomisjonide juhid, kes kuuluvad Ukraina toetuseks loodud üleilmsesse parlamentaarsesse võrgustikku United4Ukraine.

Head Uudised GoodNews