1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mässer avab Põlvas lumelaua- ja freestyle-suusapargi
Mässer avab Põlvas lumelaua- ja freestyle-suusapargi

Mässer avab Põlvas lumelaua- ja freestyle-suusapargi

“Mässeri kevadhüpe 2012”.
Foto: Taavi Nagel

9. veebruaril kell 12 avavad lumelauaklubi Mässer ja Surfhouse suurejoonelise võistlusega „Mässeri Hype“ Põlva esimese lumelaua- ja freestyle-suusapargi.

Päev algab nn Keldrikaela nõlval võistlejate registreerimise, rajaga tutvumise ja soojendusega. Seejärel algab võistlus, mille formaat on slopestyle ehk pargisõit ning kus võistlejal tuleb raja läbimiseks sooritada trikk mitmel erineval atraktsioonil ja hüppel.

Võistlejaid hinnatakse neljas kategoorias: mehed – lumelaud, naised – lumelaud, juuniorid ja freestyle-suusk. Õhtupoolikul on planeeritud parima triki (best trick) võistlus hüppel.

„Meie põhieesmärgiks on korraldada võistlus lumelaua- ja freestyle-suusahuvilistele, et tõsta esile valdkonda, sõitjaid ning pakkuda silmailu pealtvaatajatele,“ selgitas võistluse peakorraldaja Henri Käo (Mässer). Tema hinnangul on klubi ja paljude kohalike ekstreemspordihuviliste rõõmuks hangitud W-Railsi uued atraktsioonid huvitavad, mille peal on võimalus arendada ja näidata oskusi nii nädalavahetusel toimuval võistlusel kui ka järgnevatel talvekuudel. „Saime raha Euroopa Noored Eesti büroost ja oleme valmis soetatud vahendeid ka teistega jagama – tulge ja sõitke. Oleme uhked, et meie varustuse kvaliteet paranes suurel määral,“ lisas Käo.

Kuna lumelauduritele ja freestyle-suusatajatele meeldib korralikult pidutseda, siis jätkub ekstreemne päev kell 22 algaval järelpeol Põlva kultuurikeskuse lavaaugus, kus esineb tuntud räppar Genka alias Oleg Kosjugin. „Pärast segaseid trikke on vaja ennast vabaks lasta, et ei tekiks tüsistusi,” muheles järelpeo korraldaja Olari Torop (Mässer).  “Seekord on ravitsejaks Oleg Kosjugin, kes oma riimidega võistlejatele ja pealtvaatajatele raviseansse pakub.“ Peol keerutavad plaate ning kütavad õhu kuumaks Hannes Hämäläinen (Mõisa Karneval), MRN (LuuL) ja Dimmu (Sound ControL).

Lumelauaklubi Mässer on 1997. aastal loodud esimene registreeritud lumelauaklubi Eestis, mille põhitegevus on suunatud ekstreemspordi harrastamisele ja tingimuste loomisele sportlikuks vaba aja veetmiseks.

Head Uudised GoodNews