1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Merivälja lasteaiale ehitatakse 5 miljoni euro eest uus hoone
Merivälja lasteaiale ehitatakse 5 miljoni euro eest uus hoone

Merivälja lasteaiale ehitatakse 5 miljoni euro eest uus hoone

Merivälja lasteaia uue maja ehitab järgmise aasta sügiseks 5,2 miljoni euro eest Eventus Ehitus.

„Pirital on alanud ettevalmistustööd Merivälja lasteaia olemasoleva hoone lammutamiseks, et pärast seda alustada uue maja ehitamisega. 10-rühmaline lasteaiahoone koos selle juurde kuuluvate rajatistega valmib 2022. aasta oktoobris,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Praegu valmistatakse ette ehitusplatsi. Ajutine moodullasteaed ja osa mänguatraktsioone on juba teisaldatud.

Uus hoone ehitatakse suures osas endise lasteaia asukohale. „Maja tuleb kahe maapealse korrusega. Silma hakkab nii hoone liigendatus kui ka selle välisilme. Kasutatakse erinevaid fassaadimaterjale, mis joonistavad välja hoone funktsioonid, samas sulandub maja hästi keskkonda,” tõi linnaosavanem esile.

Õuealale projekteeritud jalgradade võrgustik on funktsionaalne ja mänguline. Alasid saab kasutada nii üritusteks kui ka igapäevasteks toimetusteks kas spordi- või mänguplatsidena, rohealadena, õuesõppeks jne. Kinnistule rajatakse liikluslinnak, spordiväljak ning kasvuhoone ja välipeenrad.

Modernne on ka maja ruumilahendus. Eelkõige on järgitud sarnaste funktsioonidega alade omavahelist sidusust. Rühmaruumid on kahekaupa paaris, igasse rühmatuppa pääseb nii õuest kui ka hoonest. Hoone keskele tuleb avar aatrium, majas on huviklassid, saal jne. Paigaldatakse lift. Uus maja pakub ajakohaseid võimalusi lastele ja töötajatele ning mugavaid lahendusi lapsevanematele.

Lammutatav lasteaiahoone valmis 1967. aastal. Lammutustööd teeb samuti riigihanke võitnud Eventus Ehitus. Uue maja projekti tegi Nord Projekt.

Head Uudised GoodNews