1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Mihhail Kõlvart Austraalia abistamisest: vaid koostöös suudame suurtele probleemidele lahendused leida
Mihhail Kõlvart Austraalia abistamisest: vaid koostöös suudame suurtele probleemidele lahendused leida

Mihhail Kõlvart Austraalia abistamisest: vaid koostöös suudame suurtele probleemidele lahendused leida

Austraalia suursaadik Eestis Kerin Ann Burns Ayyalaraju tänas kohtumisel linnapea Mihhail Kõlvartiga linna ning kõiki häid inimesi, kes panustasid Tallinna Loomaaia eestvedamisel toimunud annetuskampaanias, milles koguti Austraalia ulatuslikes maastikupõlengutes viga saanud loomade aitamiseks ligi 80 000 eurot.

„Toimunud põlengud on pretsedenditud ning meie jaoks tõeliselt šokeerivad. Põlengutes kaotas elu miljard looma, kahjud on hoomamatud. Oleme rahvusvahelise kogukonna toe eest väga tänulikud. Täname teid kogu südamest,“ sõnas suursaadik Ayyalaraju.

„Meie annetused tulid samuti otse südamest, inimeste jaoks on väga oluline aidata, linna ja loomaaia koostöös sündinud initsiatiiviga tuldi kiirelt kaasa,” märkis Kõlvart. „Oluline on mõista, et me elame ühes ökosüsteemis. Ülemaailmne olukord sunnib kliimakriisi tingimustes sellele iga päev mõtlema. Ja ka tegutsema – igaühel meist on võimalus oma elustiili korrigeerimisega kliima soojenemisest tingitud negatiivsete muutuste vähendamisele kaasa aidata.“

Kohtumisel räägiti ka Eesti ja Austraalia suhtest laiemalt. Suursaadik kiitis Eesti e-lahendusi ning tunnustas häid suhteid kahe riigi vahel. „Austraalias asub üks suurimaid väliseestlaste kogukondi, samuti käivad paljud inimesed Austraalias töötamas või reisimas. Austraalia on suur riik, paljud alad on ka põlengutest täielikult puutumata jäänud ning valmis turiste vastu võtma,“ sõnas suursaadik.

Linnapea sõnul on inimeste annetuste kaudu Austraalia abistamine südamlik ka seetõttu, et just Austraalia oli üks esimesi riike, mis taasiseseisvunud Eesti Vabariiki tunnustas. „Vaid koostöös suudame suurtele probleemidele lahendused leida,“ märkis Kõlvart.

Head Uudised GoodNews