1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Millest annab märku kollane lint koera küljes?
Millest annab märku kollane lint koera küljes?

Millest annab märku kollane lint koera küljes?

Eestlastele veel tundmatu kollane lint koera küljes annab märku, et koer ei soovi võõraste inimestega kontakti.

Kollase lindiga koer võib olla: kartlik/ebakindel, treenimisel, haige/taastumisel, kurt/pime, jooksuajal. Sellisele koerale lähenemisel tuleb olla ettevaatlik ja enne paitamist tuleb küsida omanikult luba. (Luba koera paitamiseks tuleks küsida tegelikult alati.) Kollast linti kandvad koerad ei ole tingimata agressiivsed. Neil on lihtsalt vaja natuke lisaruumi. Probleem on eriti oluline linnades, kus reaktiivseid koeri mõjutavad sellised tegurid nagu ülerahvastatud kõnniteed, ratturid, sireenid ja lapsevankrid. Sama hirmsad on koerte jaoks inimesed, kes lähenevad luba küsimata.

“Tegime sotsiaalmeedias väikese küsitluse, kus 55% vastanute seast tõdesid, et nende koerad vastavad mainitud tunnustele. Nendest ainult 5% kasutab kollast linti. Usun, et see tuleneb lihtsalt kollase lindi tähenduse teadmatusest. Kindlasti on see aktuaalne, sest üle poole vastanutest ütlesid, et nende koerale lähenetakse luba küsimata ja enamikku see ka häirib,” tõdes Eesti Loomakaitse Seltsi turundus- ja kommunikatsiooni juht Agnes Blank.

Seltsi eesmärk on teadlikkust tõsta mitte ainult koeraomanike, vaid kõikide inimeste seas. Lindi tähenduse levitamisel kutsub selts üles jagama 7.-14. oktoobrini sotsiaalmeedias pilti oma koerast kollase lindiga. Lisa juurde selgitus, miks sinu koer vajab seda. Postita pilt Facebookis või Instagramis, täägides ära Eesti Loomakaitse Seltsi ja lisades märkme #kollanelint. Kõigi osalejate vahel läheb loosi ELS-i kinkepakk.

Head Uudised GoodNews