1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. MTÜ Slava Ukraini vajab endiselt heade inimeste abi
MTÜ Slava Ukraini vajab endiselt heade inimeste abi

MTÜ Slava Ukraini vajab endiselt heade inimeste abi

Kuna Venemaa täiemahuline sõda Ukrainas ikka kestab, jätkab MTÜ Slava Ukraini tegevust. Oma tegevuste elluviimisel sõltub Slava Ukraini täielikult annetustest.

Mis on ära tehtud?

  • Alates augustist 2023 on Slava Ukraini soetanud 33 autot, neist on üksustele üle antud 32.
  • Soetatud on neli ATV-d koos haagisega ning ühe haagise üksusele, kel ATV juba olemas.
  • Veebruaris käivitati annetuskampaania “Iga veretilk loeb”, millele on aprilli lõpu seisuga kogunud 20 266 eurot.
  • Aprilli lõpu seisuga on kampaania “Iga veretilk loeb” partnerile PULSE soetatud vereülekande koolituseks vajalikud treeningseadmed.
  • Aprillis koguti kokku 4624,54 eurot annetusi.

Iga veretilk loeb

Veebruaris käivitatud kampaania “Iga veretilk loeb” ootab endiselt annetusi. Tänu kampaania käigus kogutud annetustele ja tulumaksudeklaratsioonitagastustest tehtud annetustele on MTÜ Slava Ukraini tänaseks tellinud vereülekande koolituse läbiviimiseks vajalikud treeningseadmed, sh veresoojendajad, veregrupi testid, infologgerid, spetsiaalsed kandekotid ja erinevad simulaatorid. Iga järgnev annetustest laekuv euro läheb juba otse Ukraina üksuste toetamiseks, et osta vereülekande seadmed Ukraina sõduritele.

Tänu kampaania käigus kogutud annetustele ja tulumaksudeklaratsioonitagastustest tehtud annetustele on MTÜ Slava Ukraini tänaseks tellinud vereülekande koolituse läbiviimiseks vajalikud treeningseadmed, sh veresoojendajad, veregrupi testid, infologgerid, spetsiaalsed kandekotid ja erinevad simulaatorid.

Guerilla-kiirabide abil päästetakse rindelt haavatud sõdurid

Guerilla-kiirabi ehk evakuatsiooniauto abil päästetakse haavatud sõdureid rindelt ja toimetatakse nad turvalisemasse asukohta. Seal jätkatakse esmaabi andmist või võtab haavatu transpordi haiglasse üle tavakiirabi. Guerilla-kiirabiautod on kohandatud keerulise maastiku läbimiseks. Siiski on mõnes rindelõigus maastikuolud nii rängad, et neid pole võimalik isegi guerilla-kiirabiga läbida. Samuti võib juhtuda, et autol pole varjumiseks võimalust või on maastik mineeritud. Seetõttu soetatakse mõnele üksusele ATV koos haagisega, et haavatud sõdureid saaks evakueerida paindlikumalt ning kiiremini ka eriti keerulisel maastikul.

Guerilla-kiirabi ehk evakuatsiooniauto abil päästetakse haavatud sõdureid rindelt ja toimetatakse nad turvalisemasse asukohta.

Alates 2023. aasta augustist kuni praeguseni on Slava Ukraini soetanud 33 autot, millest 32 on üksustele üle antud.  Nende senise kogemuse põhjal võib öelda, et ühe guerilla-kiirabi maksumus on keskmiselt u 9000 eurot. Hind sisaldab auto soetamist, hooldust, kuut maastikukindlat rehvi, auto ümberehitust ning transporti auto soetuskohast (tavaliselt Soomest või Eestist) Ukraina üksuseni.

Lisaks on nüüd soetatud ning üksustele üle andnud neli ATV-d koos haagisega ning ühe eraldi haagise. Ühe ATV ja haagise soetamise ning üksusele üleandmise kulu on keskmiselt 7048 eurot.

Aprilli alguses anti üle esimene külmaauto

Aprilli alguses anti lõpuks üle ka esimene külmaauto, millega saab transportida rindelt seal surnud võitluskaaslasi. Auto soetamine, hooldus, transport ja rehvid maksid kokku 11 283 eurot. Raha kogutakse veel ka teise külmaauto soetamiseks.

Aprilli alguses anti üle ka esimene külmaauto.

Annetused

Aprillis laekus MTÜ Slava Ukraini kontole kokku 4624.54 eurot annetusi. Alates novembri lõpust kuulub Slava Ukraini annetuste kogumise head tava järgivate organisatsioonide sekka.

Nii Eestis kui Ukrainas käib jätkuvalt kriminaalmenetlus, et uurida kuni märtsini 2023 MTÜ Slava Ukraina Ukraina toetuseks kulutatud annetuste kasutamist.

Annetusi kogutakse järgmistele projektidele:

Jätkatakse annetuste kogumist guerilla-kiirabiautode ja ATV-de Nende sõidukite järele on rindel suur vajadus, et haavatud sõdureid kiiresti evakueerida.

Annetusi oodatakse kontole:

  • EE727700771007665845
  • Märksõnaga “guerilla

Koostöös juba tuttava organisatsiooniga PULSE soovib Slava Ukraini parandada vereülekannete tegemise võimekust rindeäärsetes stabiliseerimispunktides. Pakiline evakuatsioon ning sellele järgnev vereülekanne võimalikult kiiresti pärast verekaotust pikendab elumust. Otsitakse võimalust kuni nelja üksuse toetamiseks. Kogukulu on 236 750 eurot, mis sisaldab meedikute koolitamist ning vajalike seadmete soetamist.

Annetusi oodatakse kontole:

  • EE927700771008965285
  • Märksõnaga “veri”

Vähemalt üks üksus vajab endiselt väga külmaautot, millega transportida rindelt seal surnud võitluskaaslasi.

Annetusi oodatakse kontole:

  • EE767700771008377365
  • Märksõnaga “külmik”

Kõik välja toodud kulud sisaldavad organisatsiooni üldkulusid, mis on umbes kümme protsenti kogukuludest.

Annetusvõimaluste kohta saab uurida lähemalt Slava Ukraini kodulehelt.

 

Head Uudised GoodNews