1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. MUPO SOOVITAB! Praegu on õige aeg lehtede koristamiseks
MUPO SOOVITAB! Praegu on õige aeg lehtede koristamiseks

MUPO SOOVITAB! Praegu on õige aeg lehtede koristamiseks

Lehtedest süda
Täna hommikul avanes Tondi ja Lilleküla jaamade vahel raudteetammi äärsel teelõigul selline vaatepilt. Mupo soovib head ja meeleolukat lehtede koristamist.

Munitsipaalpolitsei Amet tuletab kõigile kinnistute ja ehitise omanikele meelde, et sügishooaeg toob kaasa kohustuse puhastada langenud lehtedes omaniku haldusalasse kuuluvad puhastusalad.

Praegu on koristamiseks parim aeg, sest suur osa lehtedest on pärast esimest külmalainet puudelt langenud, samas ei ole veel sajud lehti raskeks muutnud ning neid on lihtne kokku riisuda. Eelolev nädalavahetus lubab jätkuvalt sajuta ilma, kohatist päikesepaistet ning on sellise töö jaoks nagu loodud.

Lehtede koristusega seoses on mupole teada antud aga hoopis uudsest probleemist. Nimelt tõrjuvad lehepuhuriga töötavad inimesed lehed naabri kinnistule, sõidutee veerde ja isegi läbi traataia linnale kuuluvale haljasalale. Samuti on näha lehti täis kilekotte, mis on paigutatud linnale või riigile kuuluvale maaalale.

Mupo tuletab meelde, et vastavalt Tallinna linna heakorraeeskirjale § 5 lg 1 p 3 on kinnistu valdajal kohustus teostada heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal. Puhastusalaks loetakse kõnniteed, mis asub teega külgneva kinnistu ja sõidutee vahel, samuti on kinnistu omanik kohustatud tegema heakorratöid kõnniteel juhul, kui kinnistu ja kõnnitee vahele jääb tee koosseisus olev kraav, haljasala ning eraldus- või haljasriba.

Novembrile iseloomulikud temperatuuride kõikumised ning sajused ja tuulised ilmad on peagi käes ning toovad kaasa suure koguse langenud lehti, mis muudavad kõnniteed libedaks. Samuti ummistavad koristamata jäetud lehed vihmavee äravoolu reguleerivaid kanalisatsioonikaeve.

Ohtlikest ja koristamata kõnniteedest palutakse teada anda mupo korrapidaja telefonil 14410, mis võtab vastu kõnesid ööpäevaringselt.

Head Uudised GoodNews