1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. MURDEPUNKT – projekt alaealiste õigusrikkumiste ennetustööks
MURDEPUNKT – projekt alaealiste õigusrikkumiste ennetustööks

MURDEPUNKT – projekt alaealiste õigusrikkumiste ennetustööks

1039172_9177312420. jaanuaril sai Lääne-Viru Maavalitsusega koostöös hoo sisse alaealiste õigusrikkumiste ennetustööd tõhustav projekt „Murdepunkt.

Projekti „Murdepunkt“ raames luuakse 20 noortekeskuse juurde üle Eesti kaheliikmelised meeskonnad, kes aitavad ennetada alaealiste õigusrikkumisi.

„Hetkel on noortekeskuste potentsiaali noorte õigusrikkumiste ennetamiseks vähe rakendatud,” ütles Eesti Avatud Noortekeskuse juhatuse aseesimees Tiina Sinijärv. „Kui suudame luua kohalikul tasandil tõhusa ennetustööga tegeleva koostöövõrgustiku, kus noortekeskustel on kindel roll, oleme astunud suure sammu edasi noortele meelepärase, neid väärtustava ja positiivselt mõjutava keskkonna kujundamisel.”

Projekt kestab 2016. aasta aprillini ning see on suunatud 13–17-aastastele õigusrikkujatele ja riskinoortele, keda julgustatakse kaasa rääkima oma isiklikku elu mõjutavate otsuste tegemisel ning katsetama eakaaslaste grupis uusi käitumisviise, mis toetavad noore eneseväljendust ja on vastuvõetavad laiemale kogukonnale.

Lääne-Viru Maavalitsuse  haridus ja sotsiaalosakonna alaealiste komisjoni sekretär-vanemspetsialist Helbe Jaanimägi ütlusel seisneb Maavalitsuse partnerlus sihtgrupi kokkupanekus ja koostöös projekti partneriks olevate noortekeskustega. Lääne-Viru maakonnas nõustusid koostööd tegema Sõmeru ja Väike-Maarja noortekeskused.

Alaealiste korduvate õigusrikkumiste ennetamiseks julgustatakse noori kaasa rääkima nende isiklikku elu mõjutavate otsuste tegemisel ning katsetama eakaaslaste grupis uusi käitumisviise, mis toetavad noore eneseväljendust ja on vastuvõetavad laiemale kogukonnale.

Projekti maksumus on 188 889 eurot ja seda rahastab Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste programmi „Riskilapsed ja -noored“. Projekti viivad Eesti noorsootöö keskuse kaudu üheskoos ellu haridus- ja teadusministeerium, justiitsministeerium ja sotsiaalministeerium.

Lisainfot leiad SIIT!

Head Uudised GoodNews