1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mustamäel korraldatakse laupäeval Valgusfestival 2020
Mustamäel korraldatakse laupäeval Valgusfestival 2020

Mustamäel korraldatakse laupäeval Valgusfestival 2020

Laupäeval, 18. jaanuaril  kell 17.00 on kõik huvilised taas oodatud Mustamäele, Vilde tee 120 asuvale staadionile, saama osa linnaosa traditsioonilisest valgusfestivalist, edastati ajalehe Pealinn pressiteates.

„Seekord üllatab valgusfestivali korraldaja Indrek Leht meid kuuldavasti viiemeetrise 3D tuleskulptuuriga müütilisest Ilmapuust,“ kergitab linnaosa vanem Lauri Laats sündmuselt pisut katet.

„Indrekul, kes saab sel aastal tähistada veerandsajandi möödumist oma valgusemeistri ameti ja missiooni algusest, on selle kohta rääkida ka lugu. Nimelt sümboliseerib Ilmapuu, mida kujutatud paljudes erinevates kultuurides, maailma ühtsust, ühendades endas universumi kolm taset: puu võra samastub taevakehade ja jumalustega, tüvi surelike maailmaga ja juured maa-aluse ehk allilmaga. Ilmapuud kutsutakse ka elupuuks, sest see esindab eluringi: sündi, kasvamist, surma ja uuestisündi. Ilmapuu märk täidab soove ja toob pereõnne. Just niisuguse suure ja väge täis tuleskulptuuri püstitavad tulemeistrid meile seekord, olen kindel, et vaatemäng saab olema võimas,“  rääkis Laats.

Muusikat teeb valgusfestivalil seekord Don Ulvik trummidel, üles astuvad tuletantsijad trupist Flaamos, mustamäelaste jõulukuuskedest saavad nagu alati kuuselõkked, publikule pakutakse kuuma teed ja üllatusi.

Head Uudised GoodNews