1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mustamäel tähistati puuetega inimeste päeva advendikontserdi ja hommikudiskoga
Mustamäel tähistati puuetega inimeste päeva advendikontserdi ja hommikudiskoga

Mustamäel tähistati puuetega inimeste päeva advendikontserdi ja hommikudiskoga

Tähistamaks üheskoos rahvusvahelist puuetega inimeste päeva, olid täna Mustamäe linnaosa puuetega inimesed kutsutud Kultuurikeskusesse Kaja advendiaja alguse vastuvõtule. Kui varahommikust keskpäevani sai lustida rõõmsal hommikudiskol, siis pärastlõunaks olid DeLight muusikastuudio noored lauljad ette valmistanud kauni kontserdi.

Foto: Mustamäe Linnaosa Valitsus

Detsembri alguses tähistatakse üle maailma puuetega inimeste päeva, eesmärgiga tõsta teadlikkust nende inimeste elust ja olla tähelepanelikumad erivajaduste suhtes.

Kultuurikeskuses Kaja täna toimunud jõuluteemalisel vastuvõtul oli arvestatud just puuetega inimeste võimaluste ja vajadustega.

Mustamäe linnaosa vanema Aivar Riisalu sõnul on Mustamäel puuetega inimeste vajaduste arvestamisega päris hästi hakkama saadud: “Küsitluse andmetel on siin elavatest puuetega inimestest ligi 90% oma elukeskkonnaga rahul. Vaba aja kultuurse veetmise võimalustega on rahul 74 %. Siiski on meil linnaosa valitsuse poolt vaadatuna veel küllaga arenguruumi. Lähitulevikus peame kindlasti rohkem tähelepanu pöörama sellele, et kõigile Mustamäe elanikele oleks tagatud võrdsed võimalused kultuurielust osa saamisel. Kutsun üles kõiki kaaslinlasi märkama ja aitama neid, kes vajavad ühiskonnas võrdväärsena osalemisel kaasinimese toetust.”

Kuigi ligipääsetavuse tagamine kõikidele ühiskonnagruppidele on meie riigi-, haridus- ja kultuuriasutustes juba aastaid kõrgendatud tähelepanu all, jäävad siiski puuetega inimesed paljudest toredatest ühisüritustest kõrvale. Mustamäe puuetega inimeste hommikudisko ja jõulukontsert Kultuurikeskuses Kaja andsid hea võimaluse unustada ära erivajadused ja nautida meeleolukat teemapäeva koos suupistete, kosutavate jookide ning magusate kingitustega.

  • Rahvusvahelist puuetega inimeste päeva (3. detsember) tähistatakse ÜRO algatusel alatest 1992. aastast. Sel puhul korraldatakse detsembri alguses erinevaid ettevõtmisi ja kampaaniaid, mis toetavad puuetega inimeste võrdset osalemist ühiskonnas.
Head Uudised GoodNews