1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Muusik Alen Veziko: hinnake seda, mis meil on ja kui miskit ei meeldi, püüdke seda parandada
Muusik Alen Veziko: hinnake seda, mis meil on ja kui miskit ei meeldi, püüdke seda parandada

Muusik Alen Veziko: hinnake seda, mis meil on ja kui miskit ei meeldi, püüdke seda parandada

Alen Veziko Foto: Ardo Kaljuvee
Alen Veziko
Foto: Ardo Kaljuvee

Muusik Alen Veziko on ilma pateetilisuseta oma kodumaa patrioot, kes peab sünnimaad paigaks, kus saab elada ja peaks elama, seetõttu on teda sageli näha ka isamaalistel kontserditel. Augustis esineb ta Tallinna Lauluväljakul Vaba Rahva Laulu kontserdil ja see üritus tekitab temas jätkuvalt sisemist tunnete liikumist.

Milliseid tundeid tekitab nii pühal üritusel esinemine?

Iga esinemine on oluline, aga esineda ja esitada enda kirjutatud pateetilist lugu koos kooride ja ansambliga on alati eriline tunne. Kui siia lisada meie oma riigi taassündimise päev, võib olla vägagi kindel, et käsi ja hääl hakkavad proovis värisema.

Kuidas suhtute antud ettevõtmisesse, mida viiakse läbi juba viiendat korda?

Suurejooneline idee ja kuna olen juba eelmisel aastal sellel üritusel osalenud, võin öelda, et rahvale selline kontsert meeldib ja on vajalik. Ma tunnen seda kooriinimestega suheldes, kes kõik on juba elevil ja ootavad seda kontserti väga.

Kuidas teie ise tavaliselt Eesti tähtpäevasid tähistate, kui parajasti laval ei ole?

Pits valget viina ja kiluvõileib ning perekondlik õhtusöök. Ma usun, et iga eestlane saab aru, millest ma räägin.

Kas sellistel üritustel on repertuaar selgelt ette antud või on lauljal ka võimalus oma sõna sekka öelda?

Minul on olemas laul või laulud, mida ma saan oma repertuaarist esitada. Vahel on korraldajal mõned ideed. Ma olen aastaid tagasi lubanud endale, et ma ei laula ühtegi laulu, mis mind ei kõneta.

Millise soovituse annaksite meie Eesti inimestele, kuidas olla iga päev natukene õnnelikum ja olla rahul sellega, mis meil juba on?

See on keeruline ja samas väga lihtne. Käige mõneks ajaks Eestist ära, kasvõi Lätis ja tagasi tulles saategi aru kui hea on kodus olla. Kõik need, kes arvavad, et mujal on kergem, neile võin öelda, et külastades väliseesti kogukondi näen ma seda, et kõik tahavad salamisi koju. Tihti on lihtsalt enda taga kõik sillad põletatud. See on meie maa, siin räägitakse meie keelt ja siin on meie kombed. Hinnake seda, mis meil on ja kui miskit ei meeldi, püüdke seda parandada.

Piletid Vaba Rahva Laulule on müügil Piletilevis!

Head Uudised GoodNews