1. Avaleht
  2. Haridus
  3. MUUSIKA JA BALLETT I MUBA tutvustas pressiüritusel plaane
MUUSIKA JA BALLETT I MUBA tutvustas pressiüritusel plaane

MUUSIKA JA BALLETT I MUBA tutvustas pressiüritusel plaane

Tallinna Muusikakeskkool, Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool ja Tallinna Balletikool koonduvad nime alla MUBA, mis valmistub uues spetsiaalselt tantsu- ja muusikahariduseks ehitatud koolimajas õpilaste vastuvõtuks.

Koolijuht Timo Steineri sõnul valmib 23 000 ruutmeetril Eesti kultuuri- ja haridusmaastiku jaoks ainukordne hoone, kus on 120 muusikaklassi (mis saavad olema varustatud üle 100 klaveriga), kuus tantsustuudiot, suur saal 450 istekohaga, kaks kammersaali, blackbox, kaks foonikaga helistuudiot, 74 kohta õpilaskodus, ujula ja siseaed, kus saab puhata ja mõtiskleda. Kokku on ruumi üle 700 õpilasele ja 300 õpetajale.

“MUBA tarkus ja tugevus põhineb kolme liituva kooli kogemustel ja põhjalikel teadmistel. Tegemist on ainulaadse kooliga, kus koos on põhikool, gümnaasium ja kutseõpe oma erinevates vormides. Kõrgel tasemel tantsu ja muusikat saab õppida koos üldharidusega,” rääkis Timo Steiner.

Koolis hakkavad töötama kõrvuti väga head erialaõpetajad ja suurepärased üldainete õpetajad, kes annavad reaal-, sotsiaal- ja humanitaaraineid nii, et see toetab muusika- ja tantsuharidust. “Eesmärk on arendada haritud ja eetilist inimest, kes mõtestab kunsti tegemist laiemalt, mõistab oma loometegevuse ühiskondlikku mõõdet,” rääkis MUBA hariduse ja harituse loovjuht Heili Einasto.

Kooli on oodatud lapsed ja noored, kel on huvi loomingulise eneseväljenduse vastu. Me kasvatame õnnelikke inimesi ja võimendame laste loomingulisi tugevusi. Me lähtume sellest, et muusika ja tants on mõeldud kõigile lastele ja noortele,” ütles balleti ja kaasaegse tantsu loovjuht Teet Kask. “MUBA õpilastest tulevad professionaalid ja väga kõrgel tasemel haritud muusika ja tantsu valdkonna eksperdid, kes leiavad tööd muusika- ja tantsuvaldkonnas. Ja kui nad ei suundu tööle kultuurivaldkonda, on nad kahtlemata väga teadlikud kultuurinautlejad.”

Ehitaja on Merko, ehituslepingu maksumus ligi 35 miljonit eurot. Uuele koolihoonele püstitati väga spetsiifilised nõudmised. “MUBA on väga nõudlik hoone, mille puhul tuli arvestada ruumide akustiliste erinõuetega ja tantsimiseks sobilike põrandapindadega. Muusikaklassid ja saalid on ruum ruumis ülesehitusega. See tähendab, et seinad on paksust betoonist ja igasse ruumi on ehitatud kummipuksidega eraldatud betoonpõrand ning mitmekihilisest kipsplaadist seinad ja lagi. Vajaliku helipidavuse saavutamiseks on muusikaruumidel topeltuksed ja lüüskambrid,” rääkis ehitustööde tellija Riigi Kinnisvara AS-i MUBA ehituse juht Priit Püss.

MUBA kolib uude majja juulis ja õpilastele avab uksed septembris.

Head Uudised GoodNews