1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Nähtamatud Loomad alustas taas kampaaniat kanade puurispidamise lõpetamiseks
Nähtamatud Loomad alustas taas kampaaniat kanade puurispidamise lõpetamiseks

Nähtamatud Loomad alustas taas kampaaniat kanade puurispidamise lõpetamiseks

Loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad kutsub juunis ja juulis kestvas annetuskampaanias üles toetama tööd kanade puurispidamise lõpetamiseks Eestis.

Organisatsioon plaanib mitmeid suuri tegevusi, mille jaoks kampaaniaga toetajate tuge palub. Kampaania eesmärkides tuuakse välja nii raadio- ja telereklaami, firmadega läbirääkimiste jaoks materjalide tootmist kui ka kanade väljaostmist puurikanalast, et nad uutesse kodudesse viia ja hukkamisest päästa.

Alanud annetuskampaania on üleminek edukalt lõppenud karusloomafarmide keelustamiselt üle uutele väljakutsetele ja järgmistele sammudele kanade heaolukampaanias. Ühtlasi on see osa organisatsiooni neljanda tegutsemisaasta tähistamisest. Nähtamatud Loomad on nelja aasta vältel veennud 40% Eesti jaekettidest ja sadakond muud toidufirmat üle minema puurivabade munade kasutamisele või müügile.

“Üleminek suurema heaoluga munatootmisele saab juhtuda koostöös toidufirmade, munatootjate ja tarbijateadlikkuse kasvuga – paljud riigid on liikumas samas suunas ilma vajaduseta seadusega kanade puurispidamine keelata. Töötame Nähtamatutes Loomades ka koostöös firmade ja tarbijatega selles suunas ja oleme nelja aasta jooksul jõudnud heade tulemusteni. Küll aga peetakse endiselt umbes 80% ehk siis 800 000 kana Eestis puurides, seega tööd on veel palju, et üleminek oleks tõhus,” kommenteeris Nähtamatute Loomade kanade heaolukampaania juht Mari-Liis Jaik.

Annetuskampaania kestab 9. juulini.

Head Uudised GoodNews