1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Narkokoerad näitavad kutsemeisterlikkuse võistlustel oskusi
Narkokoerad näitavad kutsemeisterlikkuse võistlustel oskusi

Narkokoerad näitavad kutsemeisterlikkuse võistlustel oskusi

Juba kümnendad narkokoerte kutsemeisterlikkuse võistlused peetakse 3.-5. juunil Saaremaal. Kolm päeva vältav mõõduvõtt toob Saaremaale kokku 26 koerajuhti ja teenistuskoera. Võistlused avab Lääne prefekt Kaido Kõplas, kelle sõnul on selline võistlusmoment vahelduseks igapäevatööle väga oluline.

„Võistlused annavad koerajuhtidele ja teenistuskoertele suurepärase võimaluse näidata oma oskusi ning jagada õpitut ja kogemusi kolleegidega, kes Eestist ja naaberriikidest kohale tulevad. Usun, et see muudab meid ainult professionaalsemaks,“ rääkis Kõplas.

Võistluste peakorraldaja, Kuressaare politseijaoskonna vanemkoerajuht Silvar Rattas on rõõmus, et võistlused just Saaremaal toimuvad. „Hea meel on, et saame ka kohalikule kogukonnale näidata, kuidas koerad ja koerajuhid oma tööd teevad,“ sõnas ta.

Võistlejail tuleb teenistuskoera abil teostada otsinguid nii maastikul, siseruumides kui ka transpordivahendis. Lisaks saavad koerad esitleda oma kuulekust: näidata tuleb kõrvalkõnni, istumise, lamamise ja pöörete tegemise, aga näiteks ka takistusraja läbimise oskust.

Osalevad võistlejad kõikidest prefektuuridest, kolleegid Leedust, Lätist ja Soomest ning partnerasutustest. Võisteldakse nii individuaal- kui meeskondlikus arvestuses.

Võistluskeskus asub Rahtla külas Andruse mahe- ja turismitalus, võistlusalad asuvad Saaremaa erinevaid paigus. Võistlustele antakse avalöök 3. juunil kell 12.30 ja võistlused lõpetab pidulik autasustamine 5. juunil kell 15. Kutsemeisterlikkuse võistlusi korraldab Politsei- ja Piirivalveamet koostöös Sisekaitseakadeemia teenistuskoerte koolituskeskusega.

Eelmised narkokoerte kutsemeistrivõistlused toimusid 2017. aastal Pärnumaal, kus esikoha saavutas Tallinna vangla teenistuskoer Ronni koos koerajuht Annika Toomega.

Head Uudised GoodNews