1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Neljapäevast laupäevani toimub Pärnus tasuta valgusteatri festival “ÖÖvalgel”
Neljapäevast laupäevani toimub Pärnus tasuta valgusteatri festival “ÖÖvalgel”

Neljapäevast laupäevani toimub Pärnus tasuta valgusteatri festival “ÖÖvalgel”

28.-30.septembrini toimub Pärnus valgusteatrifestival „ÖÖvalgel”. Viiendat aastat toimuva festivali teevad eriliseks nii selle formaat kui kontseptsioon: see koosneb vabas õhus toimuvatest 10-15 minutilisetest lühilavastustest, milles mängivad peamist rolli valgus, videoprojektsioon, laservalgus ja etendaja laval. Seega toimib festival ka omalaadse laborina, milles katsetatakse tehnoloogia, visuaal- ja tantsuteatri piire.

Festival asetab rõhu tehnoloogiale, aga tehnilisi vahendeid kasutatakse aktuaalseid sõnumeid kandvate lugude jutustamiseks.

Selleaastase festivali loomejuhtideks on Tiina Ollesk ja Renee Nõmmik ja lavastuste loomisesse on kaasatud Fine5 Tantsuteatri tantsijad Simo Kruusement, Olga Privis, Helen Reitsnik, Endro Roosimäe, Laura Kvelstein, Dmitri Kruus.

Selle aasta festivalile on loonud muusika Mick Pedaja, Märten Kuningas, Ivo Lille, kasutatud on Eduard Tubina, Pink Foydi, Miljardite ja Trad.Attacki muusikat, kõikide lavastuste visuaalid on loonud Argo Valdmaa, Anti Aalmaa, Piret Parrest ja Tom Tristian Kidron.

  • Festivali jooksul antakse 6 lavastusega 39 etendust. Festival on kõigile tasuta.
  • Rohkem infot siit!
Head Uudised GoodNews