1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nimekonkurss: milline on Eesti kauneim rahvusdomeen?
Nimekonkurss: milline on Eesti kauneim rahvusdomeen?

Nimekonkurss: milline on Eesti kauneim rahvusdomeen?

Emakeele Selts, Keeleamet, Eesti Keelenõukogu ning Haridus- ja Teadusministeerium kuulutavad täna välja ettevõttenime võistluse “Ehe Eesti – Eesti ettevõttele eesti nimi 2023”. Kolmandat korda otsitakse konkursil ka Eesti kauneimat rahvusdomeeni .ee internetiaadressi, mis on registreeritud viimase aasta jooksul. Konkursil lähevad arvesse kõik need .ee domeenid, mis on registreeritud mitte varem kui 14.03.2022.

Võistluse eesmärk on juhtida ettevõtjate ja avalikkuse tähelepanu avaliku ruumi võõrkeelestumisele ning väärtustada eestikeelseid äri-, ettevõtte- ja domeeninimesid.

Nimekandidaate saab esitada seitsmes kategoorias (teenindusettevõte, tootmisettevõtte, aasta uustulnukas,  vabaühendus, haridus- ja kultuuriasutus, õpilasfirma ning .ee internetiaadress ehk rahvusdomeeni nimi). Kandidaatide esitamise tähtaeg on 15. september 2023 siin lingil.

  • Võistluse tulemused tehakse teatavaks Emakeele Seltsi kodulehe emakeeleselts.ee kaudu oktoobri alguses ettevõtjate nädala jooksul. Žüriisse kuuluvad Eesti Interneti Sihtasutuse, Eesti keelenõukogu, Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni, Emakeele Seltsi, Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Keeleameti esindajad.
Head Uudised GoodNews