1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nõmme lasteaiad said juurde viis liikluskasvatuse õppevahendit Liiklusvanker
Nõmme lasteaiad said juurde viis liikluskasvatuse õppevahendit Liiklusvanker

Nõmme lasteaiad said juurde viis liikluskasvatuse õppevahendit Liiklusvanker

Täna said viis Nõmme lasteaeda endale liikluskasvatuse õppevahendi Liiklusvanker. Liiklusvankri projektiga liitumiseks avaldasid soovi Tallinna Raku Lasteaed, Tallinna Lasteaed Männimudila, Tallinna Lasteaed Rabarüblik, Tallinna Männiku Lasteaed, Tallinna Lastesõim Mõmmik. Liiklusvankri eesmärgiks on toetada ja rikastada lasteaedades õppekavas ette nähtud liiklusteemade käsitlemist uue põneva õppevahendite komplektiga.

Nõmme linnaosa vanema Karmo Kuri sõnul on oluline õppida ohutut liikluskäitumist juba varases lapseeas. „Eelkooliealine laps õpib mängides, mille kaudu omandab ta igapäevaeluks olulisi oskuseid. Selleks, et olla tulevikus teadlik liikleja nii jalakäija kui jalgratturina, on oluline puutuda liiklusteemadega kokku turvalises ja tuttavas lasteaia keskkonnas,“ rääkis Kuri Liiklusvankrit Rabarübliku lasteaeda kohale viies.

Transpordiameti ennetustöö osakond korraldab igal aastal projekti „Liikluskasvatuse õppevahend Liiklusvanker – koolilt lasteaiale“. Õppevahend toetab riiklikus õppekavas ühe pädevusena väljatoodud jalakäijana ohutult liiklemise ning jalgrattaga lasteaia õuealal sõitmise oskuste kujundamist. Liiklusvankri valmistamise projekti puhul on oluline ka koolide heategevusse kaasamine ning koolide ja lasteaedade suunamine omavahelisele tihedamale koostööle.

Liiklusvankri õppevahend aitab lastele tutvustada neile olulisi liiklusmärke ning luua läbimängimiseks põnevaid liiklussituatsioone. Mängukomplekti abil saab püstitada lasteaia õuealale näiteks väikese ajutise liiklusväljaku, kus harjutatakse õiget liikluskäitumist tänaval, tee ületamist, korratakse üle fooritulede tähendusi ja palju muud.

  • Liiklusteemalise õppevahendi Liiklusvanker kontseptsiooni autoriteks on Tõnu Tomson (Tartu Tamme Gümnaasium), Meelis Loost (OÜ Stopp) ja Kai Kuuspalu (Transpordiameti ennetustöö osakond). Õppevahendi Liiklusvanker metoodilise juhendi koostasid Marika Murre (Tartu Lasteaed Hellik) ja Piret Jõul (Tartu Kivilinna Gümnaasium).
Head Uudised GoodNews