1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Nõmme Majas avati näitus möödunud sajandi lõpu Eesti graafikast
Nõmme Majas avati näitus möödunud sajandi lõpu Eesti graafikast

Nõmme Majas avati näitus möödunud sajandi lõpu Eesti graafikast

Nõmme Majas avati näitus „Graafika – omaette väärtus tänapäeva muutuvas kultuuriruumis“. Näitusel saab näha Illimar Pauli, Evi Tihemetsa, Mari Adamsoni, Marje Üksise, Jüri Arraku ja Olev Soansi graafikat.

„Äraütlemata heameel on taaskord Daisi Järvat Nõmme Majas võõrustada. Nõmme kogukonnas on mitmeid imetlusväärseid naisi ja tema on üks neist,“ sõnas Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri. „Tema kodanikuaktiivsus, mitmekülgne huvi kunsti vastu ja tööalased saavutused teeb eriti hinnaliseks see, et ta jõuab ja tahab seda kogukonnaga jagada,“ lisas ta.

Graafika pärineb Daisy Järva erakogust. Järva on Nõmme Majas varemgi näitusi korraldanud, alates isikunäitusest ja lõpetades kunstnikedünastia Burmanite pärandi tutvustamisega. Seekord on seintel graafika möödunud sajandi lõpu Eesti tuntud kunstnikelt. Kõigi tosina teose kohta on Daisy Järval rääkida oma lugu.

Marje Üksine, kes sarnaselt Daisy Järvale kuulub Zonta klubisse, on esindatud näitusel kolme tööga. Olev Soansi loomingu hulgast on näitusel ajalooliste ja kultuurilooliste maakaartide kõrval ka unikaalsem graafika „Taevas“ 1965. aastast. Mari Adamsoni monotüüpia „Viljad“ ja Evi Tihemetsa „Mängumaailmast VI“ pärinevad 1979. aastast. Illimar Pauli töödest on esindatud varasem („Tuukan“ 1980) ja pisut hilisem stiilinäide („Mäng XVII“ 1994). Jüri Arraku minimalistlik graafika on 1996. aastast.

  • Nõmme Maja on avatud esmaspäeviti 8.15-18, teisipäevast neljapäevani 8.15-17 ja reedeti 8.15-16.

Näitus on kõigile tasuta ja jääb avatuks mai alguseni.

Head Uudised GoodNews