1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Nõmmel veetakse punased lehekotid tasuta ära
Nõmmel veetakse punased lehekotid tasuta ära

Nõmmel veetakse punased lehekotid tasuta ära

Eelmisel nädalal lõppes Nõmme linnaosavalitsuse algatatud punaste lehekottide kampaania, milles oli kaasatud üle 4000 kinnistu. „Tänu mugavale elektroonsele registreerumisele oli lehekottide kampaaniast osavõtt nii osalejate rohke,“ kommenteeris Nõmme linnaosavanem Grete Šillis.

Nõmme linnaosavalitsus alustab täidetud kampaaniakottide tasuta äravedu 2. novembrist ning see kestab 29. novembrini. „Punaste lehekottide äravedu alustatakse suuremate tänavate äärest: Vabaduse pst, Männiku tee, Kadaka pst, Hiiu tn, Valdeku tn, Õie tn ja Pärnu mnt ning seejärel sisekvartalitest,“ selgitas Šillis.

Ära veetakse kampaaniasse registreerunud ning linnaosa valitsuse poolt välja antud punased lehekotid. Äraveo paremaks sujumiseks tuleb kinni seotud kottisuuga lehekotid tõsta kinnistu aia taha tänavamaale.

Kottidesse võib panna aia- ja haljastujäätmeid (taimset kude, rohust, lehtedest ja okastest koosnevat materjali). Kottidesse ei sobi tänavapühkimise jäätmed, lemmikloomade väljaheited, tahked ja vedelad toidujäätmed ning puuoksad. Kokku kogutud jäätmed eraldatakse jäätmejaamas kilekottidest ning aia- ja haljastujäätmetest valmistatakse komposti. Seetõttu on oluline, et kottidesse jõuavad ainult aia- ja haljastujäätmeid. Plastik töödeldakse eraldi ning taaskasutatakse.

Kui kümnest kotist jääb väheks, siis saab ülejäänud haljastujäätmeid tasuta jäätmejaama viia. Pääsküla jäätmejaam asub aadressil Raba 40, Rahumäe jäätmejaam aadressil Rahumäe tee 5a. Biolagunevaid aia- ja haljastujäätmeid võetakse jäätmejaamades korraga eraisikutelt tasuta vastu kuus 100-liitrist kotitäit päevas. Lisainfot mõlema jäätmejaama teenuste kohta saab telefonil 529 3020 või koduleheküljelt.

Nõmme linnaosas said punased kotid 4148 kinnistut, ekraanivormi kaudu registreerus 2287 ja telefoni ning meili teel 1861 inimest.

Head Uudised GoodNews