1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Noore kunsti näitusel ja oksjonil osaleb rekordarv kunstnikke
Noore kunsti näitusel ja oksjonil osaleb rekordarv kunstnikke

Noore kunsti näitusel ja oksjonil osaleb rekordarv kunstnikke

Traditsioonilisel „Osta noort kunsti“ kevadoksjonil ja tänasest avatud näitusel osaleb 85 erilist teost – tegemist on kõigi aegade suurima noore kunsti oksjoniga.

Paul Kormaśov “Enne”

„Sel aastal kandideeris rekordarv noori kunstnikke – saime üle 230 taotluse, kusjuures igal kunstnikul oli võimalik esitada kuni kolm teost,“ kommenteeris „Osta noort kunsti“ korraldaja, galerii Art&Tonic galerist Reigo Kuivjõgi. „Paraku ei mahtunud kõik tööd lõppvalikusse ära, ometi on seekord tegemist kõigi aegade suurima noore kunsti näituse ja oksjoniga. Esitatud tööde põhjal nägime, kui paljudel noortel kunstnikel on ikka vägevat potentsiaali. Kogemuse põhjal julgen hinnata, et tuleviku tippautoreid on praegu võimalik ikka päris soodsalt soetada.“

Esitatud tööde põhjal nägime, kui paljudel noortel kunstnikel on ikka vägevat potentsiaali. Kogemuse põhjal julgen hinnata, et tuleviku tippautoreid on praegu võimalik ikka päris soodsalt soetada.

Näitusel ja oksjonil on esitatud 83 noore, kuni 40-aastase kunstniku looming. Teoste alghinnad algavad 1 eurost. „Osalejate seas on palju täiesti uusi kunstnikke, keda pole varem nähtud, kuid ka selliseid, kes osalevad juba oksjonimajade traditsioonilistel oksjonitel. Taas on enda teosega väljas ka näiteks legendaarne tänavakunstnik Edward von Lõngus,” lisas Kuivjõgi.

Talia “Koit”

„Osta noort kunsti“ tööde näitus toimub Telliskivi Loomelinnaku Rohelises saalis 21.-28. aprillil. Noore kunsti kevadoksjon toimub 29. aprillil algusega kl 19 Fotografiskas (Tallinn) ja osta.ee lehel.

„Osta noort kunsti“ oksjoni eesmärgiks on tutvustada noori kunstnikke ja pakkuda mitmekesist kunstivalikut nii vilunud kollektsionäärile kui ka alles alustavale kunstiostjale. Oksjonile esitavad teosed kunstnikud ise, millest lõppvaliku langetab komisjon. Töid leiab nii noortelt professionaalidelt kui ka kunstnikelt, kelle loometee on alles alguses. Noore kunsti oksjonitel on juba 15-aastane ajalugu.

Head Uudised GoodNews