1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Noorte inspiratsioonipäeval räägitakse vaimsest tervisest ja suhetest
Noorte inspiratsioonipäeval räägitakse vaimsest tervisest ja suhetest

Noorte inspiratsioonipäeval räägitakse vaimsest tervisest ja suhetest

11. oktoobril kella 10–14.30 toimub Tallinna Ülikooli Tallinna saalis noorte inspiratsioonipäev, kus võetakse fookusesse suhted noore inimese elus ning kõneldakse suhete olulisusest ja nende mõjust vaimsele tervisele. Ürituse eesmärk on noorte vaimse tervise edendamine ja seda läbi suhete prisma.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul soovitakse vaimsele tervisele keskendunud inspiratsioonipäeval jagada noortele praktilisi nõuandeid, kuidas hoida ja luua tervislikke suhteid ning kuidas õppida väärtustama iseennast. „Noortel kaasneb kooli, trennide ja vaba aja kombineerimisega paratamatult stressi, mistõttu on toetavad suhted nende elus abiks erinevate kriisidega toimetulekul. Ka enesekindlust kiirgavad noored võivad mõelda muremõtteid, nii on hea, kui abi ja toetust leitakse sõprade ja pere ringis. Samuti on kooli seisukohalt oluline, kui noored teavad, kuidas iseenda ja teistega hakkama saada, nii et omavahelised suhted oleksid head, noored üksteist toetavamad ja motiveeritumad. See aitab ka noorel koolis paremini hakkama saada,“ tutvustas abilinnapea ürituse eesmärki.

Inspiratsioonipäeval teemal „Mul on suhted“ räägitakse nii iseenda väärtustamisest, emotsioonidega toimetulekust, tervislikest ja terviklikest suhetest, mõeldakse pere ja sõprade olemasolu tähtsusest ja lõpetuseks uuritakse, millised on viis armastuse keelt.

Lisaks inspiratsiooniminutitele ja uute mõtete jagamisele saab iga noor kaasa teha praktilisi harjutusi, mida hiljem igapäevaelus rakendada.

Üritusel astuvad inspiratsioonikõnedega üles saatest „Eesti otsib superstaari“ tuntud laulja Sissi Nylia Benita, NUKU teatri näitleja Kaisa Selde, Miina Härma Gümnaasiumi koolipsühholoog Maili Tirel, Eesti LGBT Ühingust Kristel Rannaääre jt. Päeva juhib muusik, psühholoogiatudeng ja noorsootöötaja Kaspar Tambur.

Üritusele on oodatud osalema põhikoolis ja gümnaasiumis õppivad koolinoored ning osavõtt on kõigile tasuta. Inspiratsioonipäevale saab end registreerida ja päevakavaga tutvuda Tallinna noorteinfo veebilehel www.tallinn.ee/noorte-inspiratsioonipaev.

Head Uudised GoodNews