1. Avaleht
  2. Märka Last
  3. Noorte tehtud Lastekaitse Liidu ja Lasteabi videoklippe saab näha ka Just Filmi ekraanil
Noorte tehtud Lastekaitse Liidu ja Lasteabi videoklippe saab näha ka Just Filmi ekraanil

Noorte tehtud Lastekaitse Liidu ja Lasteabi videoklippe saab näha ka Just Filmi ekraanil

Lastekaitse Liit ja Lääneranna Noortekeskus korraldasid Lihulas inspiratsioonipäeva “Minu südame hääl ♡ Lapse hääl kuuldavaks”. Kohtumise üheks eesmärgiks oli anda laste abil ja lastega koos teistele lastele edasi lihtne sõnum, mis aitaks lastele arusaadavas selgitada, kuhu, millal ja miks ühe või teise organisatsiooni poole pöörduda. Muuhulgas valmis kaks videoklippi, mida on võimalik näha ka sel nädalal alanud Just Filmi lapse õiguste programmi raames linastuvate filmide ees.

“Soovime omalt poolt kaasa aidata, et lapsed teaksid, oskaksid ja julgeksid pöörduda ka väiksema murega, mitte siis, kui olukord juba päris hull ja viimase piiri peal,” selgitas Lastekaitse Liidu noortekogu juht Triin Sooäär, miks nad soovisid muuhulgas teha ka Lasteabi tutvustava klipi. Ühtlasi oli eesmärgiks see, tegemist oleks laste ja noorte enda mõtte ning teostusega, mis suunatud teistele Eestimaa lastele.

“Vahet pole, kui suur või väike mure Sul on…”  oli lause, millega üks Lasteabi klipp algas. Kogu ettevõtmise keskne idee on info edastamine lastega koos ning lastele arusaadavas ja omases keeles. Üheskoos nuputati, mis seal videoklippides olla võiks ning Lääneranna Noortekeskuse töötajate ja lastega koos tehtigi visioon teoks.  Jäädvustas videograaf Raul Meiesaar, kelle kõrval oli teise kaameraga abiks kohalik noor videograaf Joosep Michels. Lasteabi klipile andis oma hääle Lastekaitse Liidu Noortekogu asejuht Kulla Saatmäe.

Just Film ootab kinno

Reedel, 13. novembril avatud noorte- ja lastefilmide festival Just Film kestab tänavu 13.– 29.11.20. Festivali lapse õiguste programm tähistab tänavu kümnendat juubelit ning sel puhul olid programmi koostamisse kaasatud ka noored. Ühtlasi aitavad noored koguda ka tänavust tagasisidet.

Lisaks on mitme filmi kohta tehtud abistavad töölehed, mis aitavad temaatilisi arutelusid läbi viia. Lastekaitse Liidu noored aitasid koos “Kiusamiseks vabaks!” programmi spetsialistidega ette valmistada koolikiusamisest rääkiva Hispaania filmi “Üks kõigi eest” filmi arutelu.

Täna oli kõnealune film juba ka kinolinal ning samuti sinna ette mängitavad klipid, millede hulgas kaks noorte tehtud videot. “Päris võimas tunne oli seda meie omaloomingut suurel ekraanil näha,” kommenteeris Triin Sooäär, kes usub, et kui kasvõi mõni laps ja noor sealt tuge saab, on kogu ettevõtmine asja ette läinud.

Head Uudised GoodNews