1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Noortele looduskaitsjatele anti üle austavad märgid
Noortele looduskaitsjatele anti üle austavad märgid

Noortele looduskaitsjatele anti üle austavad märgid

Tänavused noore looduskaitsjamärgi laureaadid Foto: Keskkonnaministeerium
Tänavused noore looduskaitsjamärgi laureaadid
Foto: Keskkonnaministeerium

Keskkonnaminister Mati Raidma andis täna 23 noorele üle aumärgi, millega riik tunnustab ja seab eeskujuks noorte looduskaitsealast tegevust.

Märgid anti kuni 26-aastastele noortele, kes on eriliselt silma paistnud loodushoiu alal. “Peame noorte tunnustamist väga oluliseks, kuna loodushoidliku mõtteviisi kujundamisele pannakse alus just varases koolipõlves. On rõõm tõdeda, et noored tunnevad jätkuvalt tõsist huvi looduse vastu ja panustavad selle hoidmisesse ja uurimisse,” lausus Raidma.

Noore looduskaitsja märgi laureaatide seas on mitmed noored saavutanud häid tulemusi loodushariduse olümpiaadidel ja konkurssidel, aidanud kaasa loodusteemaliste ürituste korraldamisele või läbi viinud loodus- ja keskkonnateemalisi uurimusi. Näiteks on tehtud uurimustöid nahkhiirtest ja nende kaitsest, kalakajaka arvukusest, rähnidest Aardla poldril, inventeeritud on pühapaikasid ja uuritud valgusallikate energiasäästlikkust. Noored on aktiivselt osalenud vabatahtlikus looduskaitselises tegevuses ning panustanud loodushariduse edendamisse. Vanim laureaat on 26-aastane, noorim 13-aastane.

Tänavu said noore looduskaitsja märgi Aivar Kamal (Tallinna Mustamäe Humanitaargümnaasium), Andrea Jõesaar (Kadrioru Saksa Gümnaasium), Angelina Vinogradova (Narva Keeltelütseum), Anton Bašinski (Narva Keeltelütseum), Birgit Purga (Tartu Ülikooli vilistlane),  Brigitta-Maria Vakaljuk (Tapa gümnaasium), Britta Kalgan (Tartu Ülikool), Cätrin Valm (Keskkonnaamet), Georg Rudolf Sarap (Toila Gümnaasium) ja  Grete Glaase(Kadrioru Saksa Gümnaasium).

Aumärgi said ka Helger-Hans Külmallik (Tapa gümnaasium), Heli Kukk (Tapa gümnaasium), Jaan Grosberg (Sillaotsa kool), Kaisa Rooba (Kadrina Keskkool), Linda Puusalu (Tartu Ülikool), Mana Kaasik (Tartu Ülikool), Mariliis Eensalu (Tallinna Ülikool), Martin Talvik (Tallinna Tehnikaülikool), Martin Tikk (Hugo Treffneri Gümnaasium), Mirjam Grosberg (Eesti Maaülikool), Robin Gielen (Tartu Ülikool), Stella Brothwick (Tallinna Inglise Kolledž) ja Vesta Nalimova (Narva Keeltelütseum).

Noore looduskaitsja märke antakse tänavu välja neljandat korda. Kokku on märgiga tunnustustatud 90 noort, kelle loodushoiualane tegevus on olnud märkimisväärne ning eeskujuks teistele.

Valgest vasest tammelehe kujulise aumärgi autor on kunstnik Julia Maria Künnap.

Head Uudised GoodNews