1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuripeegel
  4. Õhus on tunda kaost! Noblessneri HALL-is kohtuvad täna kostümeeritult tekno-house ja performance
Õhus on tunda kaost! Noblessneri HALL-is kohtuvad täna kostümeeritult tekno-house ja performance

Õhus on tunda kaost! Noblessneri HALL-is kohtuvad täna kostümeeritult tekno-house ja performance

Täna, 15. septembril kell 23 leiab Noblessneri Sadama kultuurilinnaku uhiuues kohas nimega HALL (Peetri tn 6) aset erakordne ja uudne klubi-performance, tekno-house kostüümipidu, kus kaovad piirid esinejate ja külastajate vahel.

Tegemist on täiesti uue üritusvormiga, kus ühendatakse kaasaegne klubimuusika, kultuur, kunst, noise, spoken word — metsikud kostüümid, erakordsed karakterid, pidurdamatud amatsoonid, hallutsionaalsed visuaalid, ootamatud lahendused ja seda kõike publiku aktiivsel osalusel. “Loodan siiralt, et tekib kaos — sest kaos ongi huvitav,” arvab üks ürituse korraldajatest Kaspar Rabbi. “Loodan parimat, et rahvas tuleb kaasa ja eks see on õhtul näha, mis seal toimuma saab.”

Kaspar Rabbi selgitab, et kogu kostüümipeo idee sai alguse HALL-i rahvast ja Non Grata ühe eestvedaja Al Paldroki mõtetest. “Mõtlesime kord Pärnust Tallinna sõites, et võiks teha mingi peo, midagi teistmoodi. Ma arvan, et põhjus ongi selles, et Al tuleb tuurilt ja on vaja see tuur kuidagi pauguga lõpetada,” arutleb ta.

Korraldaja sõnul on sellised peod maailmas väga levinud. “Arvan, et tekno-house muusika ja performance lähevad päris hästi omavahel kokku, mõlemad on sürrealistlikud, ja kui tekib performatiivne tegevus, siis tekno annab sellele päris hea lisaväärtuse,” teab ta.

Tekno-house kostüümipeol esinevad artistid Mehhikost, Soomest, Ameerika Ühendriikidest, Saksamaalt ja Prantsusmaalt, muusikat teevad Terra Blanque anarhist Tekno Animal 1 KA, Room 202 Mehis Kont ja Gert Miiter, Taavet Bristol ja Steve Vanoni Kaliforniast. Muusikaliseks peaesinejaks on aastaid Prantsuse ja Korea alternatiivreividel säranud industriaalguru 1 KA, kes viljeleb Kamikaze ja Spiral Tribe soundsüsteemidega poliitilise ja provokatiivse taustaga groove ja trance stiile. Performatiivseid aktsioone näeb läbi kogu õhtu muusika kestel — imekaunis Nina Yhared Mehhiko Cityst, New Yorgi sakslanna Sindy Butz, Quincy Ellis, Mehhiko indiaani shamaan Gerardo Juarez Jurado, Soome alternatiivräppar Junnu Savolainen, eestlased Mikk Pärg, Paap Uspenski, Kaspar Rabbi, Ott Piibeman, Anonymous Boh, Sandra-Tereza Ruul, Silvia Põder, Taje Tross ja paljud teised.

Head Uudised GoodNews