1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Oivaline Ajakirjandus kuulutas välja stipendiumi uue taotlusvooru
Oivaline Ajakirjandus kuulutas välja stipendiumi uue taotlusvooru

Oivaline Ajakirjandus kuulutas välja stipendiumi uue taotlusvooru

Sihtasutus Oivaline Ajakirjandus alustas ajakirjandusstipendiumi kolmanda vooruga, kuhu saab ideekavandeid esitada kolmel teemal ja ühel vabateemal 27. veebruarini.

„Eelmisel aastal välja jagatud stipendiumite viljad on jõudnud lugejateni. Mitmed neist – olgu tegemist kiriku mõju, laste vaesust või inimeste vaimset tervist uurinud lugudega – on pälvinud tänu oma sisukusele ja põhjalikkusele ühiskonnas suurt tähelepanu ning käivitanud uusi arutelusid. See ongi üks meie eesmärk. Näeme, et stipendiumil on Eesti ajakirjandusmaastikul oluline roll, mistõttu jätkame suurtele lugudele hoo andmist,“ ütles Oivalise Ajakirjanduse juhatuse liige Mari-Liis Rüütsalu.

Kui tavaliselt jagatakse Eestis ajakirjanduspreemiaid juba valminud lugude eest, siis Oivaline Ajakirjandus maksab autoritele stipendiumi ideekavandite eest, mille põhjal ajakirjanduslikud uurimustööd alles hakkavad valmima. Lisaks teeb stipendiumi eriliseks veel see, et kandideerima pole oodatud mitte üksnes professionaalsed ajakirjanikud, vaid ka lihtsalt head kirjutajad, foto- ja videograafid, samuti oma valdkonda süvitsi tundvad eksperdid.

3000-5000-euroseid stipendiume jagatakse välja neljal teemal (iga teema on põhjalikumalt lahti selgitatud sihtasutuse kodulehel):

  • Riigikaitsest, propagandata
  • Sisserändajad Eestis – kes nad on?
  • Rohepöörde mõjud inimeste elule
  • Vaba teema

Lugude esmaavaldamise koht on Ekspress Meedia või Õhtuleht Kirjastuse väljaanded. Sihtasutuse juhtkonda kuuluvad lisaks Rüütsalule veel Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald ja Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, kes valivad ühtlasi välja ka stipendiumi saajad. Ajakirjandusstipendiume rahastavad Hans H. Luik, Raul Kirjanen, Viljar Arakas ja Hugo Osula perekond.

Head Uudised GoodNews