1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Olav Ehala ja Nele-Liis Vaiksoo täidavad Leigo Järvemuusika lava väikeste muusikasõpradega
Olav Ehala ja Nele-Liis Vaiksoo täidavad Leigo Järvemuusika lava väikeste muusikasõpradega

Olav Ehala ja Nele-Liis Vaiksoo täidavad Leigo Järvemuusika lava väikeste muusikasõpradega

Leigo Järvemuusika Festivali teist päeva 4. augustil alustab spetsiaalselt lastele kokku pandud kontsert “Kevade”. Kontserdil kõlavad Järvi Instrumentalistide laiendatud koosseisu esituses filmi “Kevade” kaunimad teosed ja eestlaste poolt palavalt armastatud Olav Ehala looming.

Lastele mõeldud kontserdid on Leigo Järvemuusika kavas sel aastal juba teist korda. Festivali peakorraldaja Tiiu Tamme sõnul on Leigo üks väga suuri eesmärke klassikalise muusika tutvustamine ja populariseerimine laste ning noorte hulgas.

“Leigo on parim koht klassikalise muusika kuulamisega alustamiseks. Kui kontsertsaalides istumine võib noorele kuulajale pisut raske olla, siis Leigol saab muusikat kuulata murul pikutades või hoopis ringi jalutades,” selgitab ta. “Sellel aastal kutsume väiksed kuulajad kontserdi ajaks järve peal asuvale lavale, kus nad saavad pillimängu lähemalt jälgida ja kuulata jutte Eesti kirjandusklassikast.”

Kontserdil teeb kaasa ka lauljatar Nele-Liis Vaiksoo, lugusid jutustab Rasmus Kull. Ilusa ilma korral on kõik pisemad muusikasõbrad oodatud lavale kontserti nautima!

Leigo Järvemuusika Festivali täpne programm ühes ajakavaga on leitav ürituse kodulehel ning Facebookis.

Leigo Järvemuusika on 1998. aastal alguse saanud unikaalne üritus, mis kombineerib klassikalise muusika suurejoonelise valgus- ja tuleetendusega maalilisel järvemaastikul Lõuna-Eestis. Festivalile pani aluse Tõnu Tamm, kelle unistuseks oli tuua kaunis muusika vaba looduse keskkonda. Leigo Järvemuusika populariseerib klassikalist muusikat ning pakub külastajatele unustamatut emotsiooni läbi tipptasemel muusikalise elamuse ja ainulaadse valgusetendusega.

Olav Ehala ja Nele-Liis Vaiksoo täidavad Leigo Järvemuusika lava väikeste muusikasõpradega

Head Uudised GoodNews