1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I Tallinna ühistranspordis lõpetati paberpiletite müük
OLE TEADLIK I Tallinna ühistranspordis lõpetati paberpiletite müük

OLE TEADLIK I Tallinna ühistranspordis lõpetati paberpiletite müük

Tallinna linnavolikogu muutis oma tänasel istungil määrust, millega lõpetati paberpiletite müük ühissõidukites.

Muudetud määruse kohaselt vabastati ühissõidukijuhid paberpiletite müümise kohustusest, mis võimaldab juhtidel paremini keskenduda oma põhitööle, et püsida paremini sõidugraafikus.

Tallinna linnavolikogu esimehe Tiit Teriku sõnul kadus juhi käest paberpileti ostmise võimalus juba kevadel seoses eriolukorra kehtestamisega. „Kui mais eriolukorraaegsed meetmed lõppesid, otsustati sularaha eest piletite ostmise võimaluse kaotamist pikendada kuni augusti lõpuni ning probleeme see kaasa ei toonud,“ märkis Terik.

„Asjatu paberi kasutamise vähendamine on kooskõlas ka Tallinna püüdlustega saada Euroopa roheliseks pealinnaks. Tegelikult ootan aega, et meie rohelise kaardi saaks ristkasutusse võtta Helsingiga, praegu kasutan põhjanaabrite pealinna külastades pileti ostmiseks nende kohalikku mobiilirakendust, sest nii on kõige mugavam,“ lisas linnavolikogu esimees.

Tallinna piletimüügisüsteem võimaldab ühistranspordi kasutajatel osta e-pileteid kõigile Eestis väljastatud Ühiskaartidele laaditud raha eest, QR-pileteid nii nutitelefoniga kui ka internetist. Samuti saab e-tunnipileteid soetada kontaktivaba pangakaardiga esiukse juures olevast validaatorist.

Suurima osa paberpiletite ostjatest  moodustavad turistid. Linna külalised saavad paberil QR-pileti osta lennujaamast, bussijaamast, Viru terminalis ning sadama A- ja D-terminalides olevatest piletiautomaatidest.

Head Uudised GoodNews