1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I Valitsuse liikmed kiitsid heaks lennupiirangute erandid
OLE TEADLIK I Valitsuse liikmed kiitsid heaks lennupiirangute erandid

OLE TEADLIK I Valitsuse liikmed kiitsid heaks lennupiirangute erandid

Valitsuse liikmed kiitsid heaks põhimõttelise otsuse jätkata senise lennuliikluse piiranguga riikidele, kus COVID-19 haigestumise määr on 25 inimest ja rohkem 100 000 elaniku kohta viimasel 14 päeval. Sellest piirangust kehtestati liinilendudele erand sihtkohtadesse: Frankfurt, Helsingi, Kopenhaagen, London, Riia ja Varssavi. Nendesse linnadesse tohib Tallinna Lennujaamast lennata sõltumata nakatunute suhtarvust. Endiselt tohib lennata ka kõikidesse nendesse sihtriikidesse, kus nakatunute arv 100 000 elaniku kohta jääb alla 25 inimese.

Peaminister Jüri Ratas nentis, et COVID-19 olukord on loonud uued keerulised valikukohad, kus sündmuste areng sõltub taas mitte üksnes riiklikest otsustest, vaid ka inimeste vastutustundest ja käitumisest. „Erandite kehtestamisel pidi valitsus hindama ühelt poolt Eesti riiklikke, majanduslikke ja ühiskondlikke vajadusi lennuühenduste osas ning teisalt arvestama COVID-19 nakkuse leviku potentsiaalset ohtu olukorras, kus nakatumine nii Euroopas kui maailmas on kasvamas,“ nentis ta. „Valitsus tegi erandid lennuühenduste osas arvestusega, et nakatumise ohtu on võimalik piirata reisimisele kehtestatud usaldusmeetmetega, näiteks 14-päevase eneseisolatsiooni nõudega reisimisel riskiriikidest. Sellele vaatamata kutsun kõiki inimesi üles reisima vaid hädavajadusel ning tõsiselt kaaluma oma reisi sihtpunkte ja eesmärke.“

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas tõdes, et kõrge nakatumistasemega riikide arv Euroopas on kasvanud sellisele tasemele, kus senist lennuliikluse piirangut arvestades peaks sulgema suurema osa Tallinna lennujaama lennuliiklusest. Sellest lähtudes tegi minister valitsusele ettepaneku nende sihtkohtade osas, kus õhukoridor Eestiga peab jääma avatuks. „Linnade valikul lähtusime reisijate arvust ning ka sellest, millised sihtkohad on olulised sõlmpunktid, mis tagaksid Eesti ühenduse kogu maailmaga. Oluliseks argumendiks oli ka see, et liinilendudega veetakse nii posti kui lennukaupa ning seetõttu on hädavajalik hoida valitud 6 lennuteed avatuna,“ ütles Taavi Aas.

Ühtlasi kinnitas minister, et jätkuvalt tohib lennata ka kõikidesse nendesse riikidesse, kus COVID-19-sse nakatunute arv on väiksem kui 25 inimest 100 000 inimese kohta. Sihtriikide epidemioloogilise olukorra vaatab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium üle igal reedel ning avab või piirab lennuliine vastavalt viiruse levikule.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium uuendab oma kodulehel vastavat riikide nimekirja

Head Uudised GoodNews