1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Omavalitsustele eraldatakse lisaraha toimetulekutoetuse maksmiseks
Omavalitsustele eraldatakse lisaraha toimetulekutoetuse maksmiseks

Omavalitsustele eraldatakse lisaraha toimetulekutoetuse maksmiseks

Valitsus võttis 2. septembril vastu korralduse, millega jaotatakse omavalitsustele toetusfondist kokku 3,9 miljonit eurot toimetulekuraskustes inimestele toetuste maksmiseks ning asendus- ja järelhoodusteenuse korraldamiseks.

Toimetulekutoetus on riigi rahaline abi puuduses inimestele, mida maksab kohalik omavalitsus. Toetust makstakse, kui pere sissetulekud jäävad pärast eluasemekulude katmist alla toimetulekupiiri.

Riigihalduse minister Jaak Aab sõnas, et toimetulekutoetuse ja ka üksikvanema täiendava toetuse maksmiseks kulus 2021. aasta esimese kuue kuuga 7% rohkem kui 2020. aasta samal perioodil, ent selle aasta teises pooles on taotluste arv vähenemas. „Hea meel on tõdeda, et majandus on asunud jõudsalt taastuma ning sellega on pidurdumas ka toimetulekutoetuse vajaduse kasv,“ ütles Aab. „Anname korraldusega 59 omavalitsusele täiendavalt 2,1 miljonit eurot, et tagada toimetulekutoetuste maksmiseks vajalikud vahendid aasta lõpuni.“
Toetuseks on 2021. aastal planeeritud kokku 20,4 miljonit eurot, millest 15,3 miljonit on esimesel poolaastal juba jaotatud.

Samuti antakse 65 omavalitsusele 1,8 miljoni eurot lisaraha laste asendus- ja järelhooldusteenuseks. Teenuse toetuseks on riigieelarves planeeritud 18 miljonit eurot, millest 90% on varasemalt jaotatud ning ülejäänud 10% jaotatakse nüüd, võttes arvesse poole aasta jooksul toimunud muutusi laste arvus.

Toetusfond on üks riiklike vahendite fondidest, mille eesmärk on tagada omavalitsustele piisavad ressursid kohalike elu küsimuste üle iseseisvalt seaduste alusel otsustamiseks. Fondi vahendite jaotus toimub korraliselt kooskõlas toetusfondi määrusega.

Head Uudised GoodNews