1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ÕPETAJALT ÕPETAJALE I XIII noorte tantsupeo hooaeg algab täna suure suveseminariga
ÕPETAJALT ÕPETAJALE I XIII noorte tantsupeo hooaeg algab täna suure suveseminariga

ÕPETAJALT ÕPETAJALE I XIII noorte tantsupeo hooaeg algab täna suure suveseminariga

Täna kogunevad XIII noorte tantsupeoks valmistuvad tantsu- ja võimlemisõpetajad Viimsi kooli kolmepäevasele suveseminarile. Eesmärk on üheskoos selgeks õppida tantsupeo kavas olevad tantsud ning samuti vahetada kogemusi “Õpetajalt õpetajale” koolitustel. Seminar toimub tänasest kuni kolmapäevani ning kokku osaleb sellel enam kui 250 tantsuõpetajat.

XIII noorte tantsupeo pealavastaja Agne Kurrikoff-Hermani sõnul toimub tantsupeo seminar sellise mitmepäevase laagrina esmakordselt. Ta loodab, et lisaks tantsude ja võimlemiskavade õppimisele annavad toimuvad kohtumised ja koolitused tantsuõpetajatele uusi mõtteid ja inspiratsiooni, millega tantsupeo tihedale hooajale vastu minna.

Agne Kurrikoff-Herman selgitab, et kui veebruaris toimunud XIII noorte tantsupeo esimesel seminaril õpetati tantsujuhtidele selgeks iga liigi esimene tants, siis sel korral lisandub sellele iga liigi teine tants, lisaks ka peo finaali liikumised ning noorte tantsupidude traditsiooniline lõputants “Oige ja vasemba”.  “Eriliseks muudab selle kokkusaamise Viimsis ühine suur laagri vorm ning 10 hoogsat ja sisukat töötuba “Õpetajalt õpetajale”, mille on kokku pannud XIII noortepeo kunstiline toimkond, liigijuhid ja nende assistendid. Töötubades jagatakse kogemusi ja nippe ning näpunäiteid, kuidas läheneda tantsule tantsijat igakülgselt arendades,” räägib pealavastaja.

  • XIII noorte laulu- ja tantsupidu “Püha on maa” toimub 30. juunist kuni 2. juulini 2023 Tallinnas.
  • XIII noorte laulupeo kunstiline juht on Pärt Uusberg, tantsupeo pealavastaja on Agne Kurrikoff-Herman ning rahvamuusikapeo üldjuht on Juhan Uppin.
Head Uudised GoodNews