1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OSALE FESTIVALIL! Toidufilmide festivali piletid jõudsid müügile
OSALE FESTIVALIL! Toidufilmide festivali piletid jõudsid müügile

OSALE FESTIVALIL! Toidufilmide festivali piletid jõudsid müügile

Septembri keskel kinos Sõprus toimuva Toidufilmide festivali piletid on alates tänasest müügil nii kinokassas kui ka Fienta piletimüügisüsteemis. Üritus teeb rikkaliku filmiprogrammiga kummarduse kodumaisele toiduvaldkonnale ning siinsetele kulinaariaekspertidele.

“Septembris tähistatakse teatavasti Eesti toidu kuud ning festivali dokumentaalfilmid lisavad sellele külluslikule programmile nauditavaid maitseelamusi,” sõnab festivali korraldaja Helen Saluveer. “Ka oktoobrikuus Tallinnas toimuvaks Bocuse d’Or’i Euroopa kokandusvõistluseks tasub end juba varakult õigele lainele viia ning sisukad ja valdkonna tausta avavad filmid annavad selleks hea võimaluse.”

Põnevasse filmivalikusse kuulub näiteks dokumentaal “Rändav kokk”, mis viib südantsoojendavale kulinaarsele rännakule loodusega kooskõlas elava Korea tippkoka Jiho Imiga. Film “Funke” aga portreteerib Los Angelese menukat pastakokka Evan Funket ning näitab keerukaid suhteid ja väljakutseid, millega restoranimaailmas tihti silmitsi tuleb seista. Legendaarsest kokandusvõistlusest valminud film “Aitäh, Bocuse” aga toob vaatajateni ainulaadse võimaluse näha Kanada meeskonna ettevalmistusi nii enne võistlust kui ka pingelisel võistlusel kohapeal. Kokku kuulub filmiprogrammi 10 viimastel aastatel valminud linateost.

Toidufilmide festival toimub 17.-20. septembrini kinos Sõprus. Piletid on müügil alates tänasest veebilehel Fienta.com ja kinokassas. Pileti hind on kõigile 6 eurot. Filmid linastuvad ingliskeelsetena või ingliskeelsete subtiitritega. Programmiga saab tutvust teha siin.

Toidufilmide festivali toetajateks ja koostööpartneriteks on Paulig, Stockmann, Prantsuse Instituut, Tallinna Kultuuriamet, DHL Express Estonia, Toidufoto.ee, ETV2 ja ajakiri Säde. Festivali korraldab MTÜ Food Film Festival.

Head Uudised GoodNews