1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Otepääl avatakse Taluturu Pood
Otepääl avatakse Taluturu Pood

Otepääl avatakse Taluturu Pood

Pühapäeval avatakse Otepää turuhoones Munamäe tn 4a kodanikualgatusena sündinud Otepää Taluturu Pood. Pood toob lettidele kohalike toidutootjate ja käsitööliste kvaliteetse toodangu, mis on siiani olnud nii otepäälastele kui ka külastajatele harva ja raskesti kättesaadav. Taluturu Poodi haldab MTÜ Otepää Kogukonnaturg.

Taluturu poe avamine toimub vahetult enne Otepää Talvepealinna tseremoonia algust kell 14.30, mil linnas on tavalisest rohkem uudistajaid.

MTÜ Otepää Kogukonnaturg juhatuse liikme Triin Nurmsalu sõnul on poe kontseptsioon kogu Eestis eristuv selle poolest, et siin on ühes hoones koos nii kogukonnakeskus kui ka kauplus, mis võimaldab suuremat sünergiat ettevõtjate ja kodanikuaktivistide vahel.

Foto: Triin Nurmsalu

Taluturu poe eestvedaja Kaija Zujev nendib, et otepäälaste suurt huvi kohaliku toodangu vastu on tõestanud kaks kuud kord nädalas keskuses avatud olnud minilett, mis on pälvinud kiitust ja rohket külastamist.  „See annab julgust, et avatav talutoodete pood ja kohvik võetakse soojalt vastu,“ nendib Zujev. Kuna suusahooaeg on alanud, siis oodatakse ostlema ka piirkonna külalisi ja turiste.

Taluturu pood saab olema avatud kolm päeva nädalas – neljapäeval, reedel ja laupäeval. Poe põhilisteks märksõnadeks saavad olema: kohalik hooajaline kaup, toredad maitse-elamused, ehe käsitöö, ägedad uudistooted ja degustatsioonid, sõbralikud inimesed. Esmatähtis ei ole mahemärgise olemasolu, hoopis olulisem on kohalik tooraine ja tootja, toodete värskus ja kvaliteet.

Taluturu poe käivitamist on rahaliselt toetanud Valgamaa Partnerluskogu läbi Leader programmi ning Otepää vallavalitsus omaosaluse katmisega. Vabatahtliku tööga on panustanud kohalikud ettevõtjad ning Otepää Külade Ühenduse liikmed.

Head Uudised GoodNews