1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. OTT LEPLAND JA SAARA PIUS I Rakvere teatri suvelavastused pikendavad suve novembrini
OTT LEPLAND JA SAARA PIUS I Rakvere teatri suvelavastused pikendavad suve novembrini

OTT LEPLAND JA SAARA PIUS I Rakvere teatri suvelavastused pikendavad suve novembrini

Rakvere teatri suures saalis on valmimas muusikaline armastuslugu „Tavaline ime”, mida näidatakse publikule vaid valitud arv kordi augustis, septembris ja novembris.

Algselt maikuusse planeeritud lavastuse peaosades astuvad lavale Ott Lepland karu rollis ja Saara Pius kuningatütrena. Lugu räägib inimeseks olemise imelisest kergusest ja imekspandavast raskusest.

Inimesed armuvad – see on nii tavaline. Lähevad tülli – selles pole midagi iseäralikku. Mõned peaaegu et surevad armastuse kätte – täiesti tavaline. Aga vahel harva, kuid siiski mõnikord saavutab tunnetejõud sellise täiuse, et tavaline armastus võib korda saata imesid. See on niihästi tavaline kui ka ebatavaline.

Jevgeni Švartsi teksti on lavastuse tarbeks kohandanud Eili Neuhaus. Muusikalise loo on orkestrile komponeerinud Hando Põldmäe. Lavastuse kunstnik on Reili Evart ja valguskujundaja Märt Sell. Osades Saara Pius, Ott Lepland (külalisena), Margus Grosnõi, Ülle Lichtfeldt, Eduard Salmistu ja Toomas Suuman.

Rakveres saab suvelavastust nautida ka juunis, mil teater toob juba kolmandat suve vaatajate ette Hendrik Toompere lavastuse „Miks Jeppe joob?”.

Inimlikus lavaloos pole kõige tähtsam siiski naps, joomine on vaid võimalus inimloomusele viidata. „Kui inimene jääb midagi uskuma ja on selles jäigalt veendunud, tekivad tal muu maailma osas klapid ja ta ei taju tegelikkust enam adekvaatselt,” selgitab lavastaja ja lisab, et lugu päädib moraaliga: pööbli hulgast inimest ikka juhtima panna ei tohi, see võib kurvalt lõppeda.

Jeppe osas on kolmandat aastat järjest Rakvere teatris enim etendusi andnud näitleja Eduard Salmistu. Nii Salmistu kui ka Jeppe naist Nillet mängiv Anneli Rahkema olid möödunud aastal nende osatäitmiste eest nomineeritud Eesti teatriauhinnale, samuti lavastuse kujundaja Pille Jänes.

Head Uudised GoodNews