1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Raivo Trass, Klaudia Tiitsmaa ja Wimberg annavad vormi suveetendusele “Maakas”
Raivo Trass, Klaudia Tiitsmaa ja Wimberg annavad vormi suveetendusele “Maakas”

Raivo Trass, Klaudia Tiitsmaa ja Wimberg annavad vormi suveetendusele “Maakas”

5. augustil esietendub Temufi viies lavastus “Maakas”, milles elustub Wimbergi debüütromaan “Lipamäe”.

Lavastaja ja dramatiseerija Peep Maasiku sõnul on materjal ise esma- ja erakordne. “Lugu sellest, kuidas noor inimene julgeb minna maale elama kartmata, et automaatselt tekib külge tempel “maakas”,” ütleb Maasik.

20-aastane ülikooli lõpetanud linnapoiss otsustab pärast vanaisa surma võtta uueks kohustuseks maakodu. Suunamudimise asemel tuleb lihtne suunamuutus maaellu? Kuhu on jäänud siinsed maavanaemad kolme lehma ja kanakarjaga?

Lavastuses põimuvad realism ja fantaasia. Algupärane ainestik pillutab vaataja nõukogude aja lõpu ja 1990. aastate vahele, mis vaheldub muinasjutuliseks pöörduva olevikuga. Kohtumine lapsepõlvearmastuse ja vanaisa müstilise silmatagusega taaselustavad suved vanavanemate juures.

Lavastusetrupis on näitlejad Silver Kaljula (Ugala Teater), Raivo Trass, Lauri Kink ja Klaudia Tiitsmaa (Ugala Teater). Lavastuse kunstnik on Reet Aus ja helilooja Martin Aulis.

Lavastust mängitakse vabas õhus Olustvere mõisa tallihoovis ainult 12 korral augustis.

Temufi on 2016. aastal loodud teatri-, muusika- ja filmimeediumiga tegelev sõprade produktsioon. Eelnevad lavastused on olnud “Tom Sawyeri seiklused” Tartu Seikluspargis, ajaloolis-eepiline suvelavastus “Lembitu – kuningas ilma kuningriigita”, romantiline värskeõhulavastus “Toomas Nipernaadi” ja Apollo Ülemiste kino teatrisaalis aset leidnud “Kihk”. Lisaks tegeletakse lühifilmide, reklaamide ja videoproduktsiooniga.

Head Uudised GoodNews